Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Rowmania” – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle se va desfășura  în perioada 28-30 august „Rowmania” – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle se va desfășura  în perioada 28-30 august
Marți, 21.07.2015, de la ora 11.00, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a fost gazda conferinței de presă prilejuită de lansarea celei de-a... „Rowmania” – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle se va desfășura  în perioada 28-30 august

????????????????????????????????????

Marți, 21.07.2015, de la ora 11.00, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a fost gazda conferinței de presă prilejuită de lansarea celei de-a V-a ediții a Festivalului „Rowmania”. La eveniment au participat Președintele Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Ivan Patzaichin, Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Prefectul Județului Marin Bădiță, Guvernatorul ARBDD, Lucian Eduard Simion, viceprimarul municipiului Șacu Stere, precum și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.
Multiplul campion olimpic la canotaj, Ivan Patzaichin, inițiatorul acestui eveniment cultural-sportiv, a declarat că Festivalul Rowmania nu este al Asociației, ci este al tulcenilor. Ca eveniment de noutate, ediția a V-a, o ediție jubiliară, va conține și o cupă europeană de triathlon destinată juniorilor.

„Rowmania” – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle se va desfășura anul acesta în perioada 28-30 august și va consta în competiții pescărești, concurs de aventură urbană, concerte Rock and Row, dezbateri de idei și proiecte comune între orașele de la izvoarele și gurile Dunării.
„Cu Rowmania, completăm o paletă de evenimente într-o perioadă de foc, și la propriu și la figurat, având în vedere prognoza meteo. Este o perioada de foc pentru că în această perioadă se vor desfășura multe manifestări culturale: Peștișorul de Aur, Zilele Municipiului continuând astfel seria care a început cu Raliul Deltei sau Festivalul de C Arte Danubius. Rowmania este poate cel mai important eveniment din această serie iar aceste lucruri nu fac altceva decât să transforme Tulcea într-o atracție turistică, într-un punct de reper al evenimentelor culturale și sportive. Mulțumesc inițiatorilor și sperăm ca și anul acesta toate lucrurile să iasă bine”, a declarat Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Comunicat de presa