Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Circulaţia pe Dunăre, închisă Circulaţia pe Dunăre, închisă
Căpitănia Zonală Tulcea a informat în cursul acestei dimineţi Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea că au apărut pe Dunăre formaţiuni de gheaţă (sloiuri), situaţia... Circulaţia pe Dunăre, închisă

dunareCăpitănia Zonală Tulcea a informat în cursul acestei dimineţi Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea că au apărut pe Dunăre formaţiuni de gheaţă (sloiuri), situaţia de la ora 8.30 fiind următoarea:
– Portul Isaccea – 60%;
– Portul Chilia Veche – 70 – 80%;
– Portul Tulcea – 50%;
– Portul Sulina – 5 – 10%;
– Portul Sfântu Gheorghe – 80%.
Trecerea de pasageri în suburbia Tudor Vladimirescu şi trecerea de autovehicule peste Dunăre au fost suspendate.
Navele de pasageri ale S.C. Navrom Delta S.A. Tulcea, pasagerul „Mirceşti” în portul Chilia Veche, pasager „Delta Expres – 2” în portul Sf. Gheorghe au fost surprinse de gheaţă şi nu au mai efectuat cursa de pasageri spre Tulcea. Navele au fost puse la adăpost. De la Sulina a plecat spre Tulcea nava de pasageri „Moldova” cu 36 de pasageri la bord.
Referitor la măsurile dispuse, Iulian Dan Ichim, căpitan şef de port, a informat că s-a dispus intrarea în iernatic a navelor din porturile Tulcea şi Sulina. A.F.D.J. Galaţi a dispus remorcherelor „Gheorghieni – 2” şi „Galaţi – 3” să acţioneze în zona Tulcea şi pe canalul Sulina pentru fluidizarea scurgerii gheţurilor. De asemenea, a pregătit spărgătorul de gheaţă „Perseus” pentru intervenţie. S-a stabilit împreună cu A.F.D.J. Galaţi ca remorcherul „Galaţi – 3” să asiste nava de pasageri „Moldova” până la sosirea acesteia în portul Tulcea.