DESCHIDEREA OFICIALĂ A SEZONULUI TURISTIC ÎN DELTA DUNĂRII A ADUS VREMEA BUNĂ LA CRIŞAN, DUPĂ ZĂPADA DE VINERI!
Actualitate 23 aprilie 2017 D.C.
Asociaţia Litoral Delta Dunării a deschis oficial sezonul turistic, vineri la hotelul Sunrise din Crişan. La eveniment au participat vicepreşedintele asociaţiei, Corina Martin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, preşedintele Asociaţiei Patronale Delta Dunării, Daniel Iluşcă, Preşedintele Federaţiei de Pescuit, Dan Verbina, primari si operatori turistici
„Am gândit în urmă cu 10 ani că Dobrogea este destinația turistică pe care trebuie să o promovăm. Am reușit să atragem la vremea respectivă autorităţile din Tulcea și vreau să mulțumesc celor care au construit și care muncesc în Deltă. Ne-am adunat pentru a acorda împreună cu Cornel Bociort premiile „AmFostAcolo”. Este pentru prima dată când Asociația Litoral Delta-Dunării și „AmFostAcolo” venim expres aici pentru că meritați să venim aici, pentru că meritați, voi oamenii din Deltă, să aveți propriile evenimente. Am ținut să organizăm această deschidere în aprilie pentru că în Delta Dunării are loc un sezon mai lung și atunci aici trebuie să facem deschiderea. Pe litoral, pe 26 aprilie, avem o zi istorică pentru Dobrogea pentru că Asociația Litoral Delta-Dunării aduce Blue Air la Constanța. Unim litoralul și Delta Dunării cu orașe din România. Compania Blue Air deschide baza operaţională pe Aeroportul Constanța și vor exista opt zboruri noi: Constanța – Timișoara, Oradea, Iași, Cluj și urmează Constanța – Roma, Constanța – Bruxelles, Constanța – Paris. Croazieră în Delta Dunării este cea mai cerută excursie de o zi. După 10 ani de la înființarea Asociației Litoral Delta-Dunării suntem o echipă: județele Constanța, Tulcea, Delta Dunării. Prioritatea pentru mine este Dobrogea”, a declarat Corina Martin
„Facem tot ceea ce ține de noi pentru a obține rezultate pozitive. Noi sprijinim de ani de zile și mergem împreună la târgurile de turism. Din aceste târguri am reușit să aducem foarte mulți turiști în Delta Dunării. Noi am reușit să reușim să sprijinim. Avem o colaborarea foarte bună cu Ministerul Turismului. Pe 10 mai se organizează un vernisaj pentru promovarea României ca destinație turistică unde vor exista fotografii din Deltă. Pe legea 350 a Finanțării nerambursabile ne-am canalizat pe evenimente de promovare: Raliul Deltei, Festivalul Borșului de Pește, Festivalul de Film „Anonimul” de la Sf Gheorghe. Sezonul este foarte înghesuit în lunile iulie, august și septembrie. De aceea trebuie o mai bună colaborare pentru a ajunge la un numitor comun pentru ca toată lumea să vadă aceste evenimente. Ani de zile județul Tulcea a fost văduvit. În Deltă sunt probleme cu legislația biosferei. Nu toţi văd şi problemele cu care se confruntă populația Deltei. Delta nu este Câmpia Bărăganului. Am fost săptămâna trecută la conferința despre „Smart city”, iar noi în Deltă avem probleme cu transportul. Cei de la București au impresia că aici totul este roz. Sper ca de 1 mai să avem vreme frumoasă și pensiuni pline de turiști” a declarat Dumitru Mergeani, vicepreședintele Consiliului Judeţean Tulcea.
„Ar trebui ca, împreună cu Consiliul Județean, municipalitatea să devină proprietar al falezei de la Tulcea. Atunci când turistul vrea să meargă în Deltă trece prin Tulcea. Nu suntem proprietari decât pe o porțiune mică din faleză, dar cred că următorul pas va fi în direcția asta. Primăria Tulcea va semna parteneriate cu primăriile Crișan și Maliuc pentru colectarea deșeurilor reciclabile pentru că suntem foarte neatenți cu natura. Contribuim voluntar sau involuntar la distrugerea calității vieţii noastre. Este foarte important să colectăm deșeurile”, a spus viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca.
Gazda evenimentului, Daniel Iluşcă, le-a mulţumit celor prezenţi şi a ţinut să atragă atenţia autorităţilor asupra problemelor cu care se confrunta agenţii de turism: „Noi nu suntem infractori, deşi aşa ne văd unii de la distanţă. Suntem oameni care muncim, avem probleme, poate mai şi greşim, că suntem oameni, dar nu mai vrem să fim percepuţi ca nişte infractori de către organele de control “.