Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ANUNȚ: PREZENTAREA TERAPIEI 3C ȘI EVALUARE PENTRU COPII CU AUTISM, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ANUNȚ: PREZENTAREA TERAPIEI 3C ȘI EVALUARE PENTRU COPII CU AUTISM, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ
Luni, 12.03.2018, orele 17,30 – la Sala de Festivități a Bibliotecii Județene ”Panait Cerna” Tulcea, va avea loc, sub ”bagheta” domnului Paul-Constantin Cojocaru, prezentarea terapiei... ANUNȚ: PREZENTAREA TERAPIEI 3C ȘI EVALUARE PENTRU COPII CU AUTISM, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Luni, 12.03.2018, orele 17,30 – la Sala de Festivități a Bibliotecii Județene ”Panait Cerna” Tulcea, va avea loc, sub ”bagheta” domnului Paul-Constantin Cojocaru, prezentarea terapiei 3C.
Marti, 13.03.2018, si Miercuri, 14.03.2018, in intervalul orar 09,00-18,00, va avea loc evaluarea copiilor cu autism. Sunt invitati să participe toti cei care vor sa patrunda tainele acestei terapii. de aceea ne adresam parintilor, psihologilor, cadrelor didactice, si oricui doreste sa acumuleze noi cunostinte in acest domeniu, cu rugamintea de a ni se alatura in incercarea de a fi alaturi de acesti copii speciali!

Asociația Din Suflet la Zambet

Cum se vor desfasura lucrurile?

Luni, la ora 17.30, va avea loc Workshopul 3C, in care voi explica principiile terapiei 3C si felul in care se va desfasura evaluarea. Acest workshop este preconizat sa se desfasoare pe durata a 2,5-3 ore, functie de evolutia partii de final. Parte in care voi raspunde la intrebari.

In zilele de 13-14 Martie, vor avea loc evaluarile.

Mai exact, vom evalua: achizitiile motrice de baza, aferenta fiecarei varste, precum si gradul de dezvoltare a gandirii motrice, a inteligentei motrice, a capacitatilor de planificare si memorare motrica, precum si a disciplinei motrice. Vom mai evalua, si acesta este cel mai important aspect, gradul de constientizare a propriei corporalitati si a potentialului motric al acesteia.

Ce obtinem in urma acestei actiuni?

Stim foarte bine ca recuperarea persoanelor cu autism nu inseamna abordarea doar a unui anumit palier. Este vorba despre un PROCES GLOBAL DE RECUPERARE, care cuprinde doua mari directii: recuperarea cognitiv-comportamentala si recuperarea psihomotorie.
Oricat de mult am recupera persoana cu autism, pe unul din cele doua paliere, daca nu abordam si cealalta componenta, recuperarea nu va atinge obiectivul final. Si care este acesta?

Obiectivul final al PROCESULUI GLOBAL DE RECUPERARE, este dobandirea unor achizitii cognitiv-comportamentale si psihomotorii, care sa aduca persoanei cu autism un grad cat mai mare de autonomie in desfasurarea actiunilor cotidiene.
Un PROCES GLOBAL DE RECUPERARE, abordat corect, are ca rezultat final obtinerea capacitatii, de catre persoana cu autism, de a se integra in societate, de a fi productiv pentru sine si implicit, pentru societate.

Ce va urma dupa evaluare?

In Tulcea, exista un terapeut 3C, d-na psih. Alina Muşat Romanov, care incepe procesul terapeutic, sub coordonarea mea. Deci, actiunea propusa de cei de la asociatia „Din suflet la zambet”, prin d-na Ionescu Cristina Magdalena, va avea si continuitate. NU este o actiune care vizeaza doar o statistica.

Cu ce trebuie sa vina parintii care doresc sa participe?

Pentru participare este necesar sa aveti o copie dupa diagnostic si lista cu medicatia copilului (daca aceasta exista).

Pentru orice alte detalii va rog sa luati legatura cu organizatorii. Tulcea, prin acesti oameni inimosi, este primul oras din tara care a initiat o actiune de asemenea amploare. De aceea, trebuie sa-i apreciem si sa le oferim tot suportul de care au nevoie pentru ducerea la bun sfarsit a intentiei lor.

Paul Constantin Cojocaru