Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații din Dobrogea, în dezbatere la Baia Repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații din Dobrogea, în dezbatere la Baia
Joi, 21 iunie, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat la întâlnirea de lucru cu tema „Repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații... Repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații din Dobrogea, în dezbatere la Baia

Joi, 21 iunie, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat la întâlnirea de lucru cu tema „Repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații din Dobrogea“, care a avut loc la stația de pompare pentru irigații SP Bază Sinoe din amenajarea de îmbunătățiri funciare Sinoe, zona Baia, aflată în administrarea ANIF Filiala Teritorială Dobrogea.

La întâlnirea organizată de filiala dobrogeană a ANIF în colaborare cu Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Zmeica Baia, au mai participat directorul general adjunct  al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Ion Costache, directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Dobrogea, Alin Romeo Trifan și directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est, Anghel Panait.

„Este o întâlnire foarte importantă pentru agricultura dobrogeană și aș vrea să vă transmit salutul domnului președinte Horia Teodorescu, care nu a putut fi prezent aici.

La ora actuală, județul nostru are o şansă uriașă prin noul mecanism intitulat „Investiții Teritoriale Integrate”, un instrument prin care se finanțează proiecte prin Programe Operaţionale diferite, fondurile fiind atrase pe mai multe axe prioritare.  Suntem singurii beneficiari ai acestui mecanism financiar ITI, prin care mai mult de un miliard de euro sunt disponibili pentru dezvoltarea județului. De aceea vă rugăm și noi să accesați într-un număr cât mai mare aceste programe de finanțare.

Pentru mine, ca tulcean, este foarte important interesul dumneavoastră, atât al conducerii Îmbunătățirilor Funciare de la București, cât și de la Constanța de a asigura apă cât mai multă pe zonele de culturi din Dobrogea, zone dintotdeauna foarte generoase din punct de vedere al suprafețelor, dar și foarte afectate de căldură. Salut și felicit inițiativa dumneavoastră și vă doresc succes“, a declarat administratorul public Vasile Strat.

Cu acest prilej, potențialii beneficiari din domeniu au putut afla noutăți despre Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, dar și aspecte privind posibilitatea reabilitării infrastructurii secundare de irigații prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, obiective și  priorități la nivelul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud Est.