Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lansare de proiect: Modernizarea infrastructurii pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus Lansare de proiect: Modernizarea infrastructurii pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus
Luni, 13 august, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul... Lansare de proiect: Modernizarea infrastructurii pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus

Luni, 13 august, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională“.
Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea) prin modernizarea tronsonului de drum județean DJ222, Vișina – Ceamurlia de Sus.
Drumul județean DJ222 asigură conectivitatea directă cu coridorul TEN-T/ E87 (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi) la Km 72+130, intersecția cu DN22 (km 226+672). Printre obiectivele specifice ale acestui proiect se numără creşterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Vișina – Lunca – Ceamurlia de Jos – Ceamurlia de Sus, prin îmbunătățirea calității rutiere; crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști și modernizarea/ construirea de stații pentru pasageri; creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere.
Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt: 11.699 locuitori ai comunităţilor locale din zonă; minimum 5.000 turişti/an care tranzitează zona (pe traseul Constanța – Nordul Moldovei, traseul modernizat fiind cel mai economic); minimum 6.000 locuitori/an ai judeţului Tulcea care tranzitează zona; circa 206 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate în proiect; partenerii implicaţi în proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 40.679.791,30 lei, din care: contribuția U.A.T. Județul Tulcea 841.304,74 lei iar asistență financiară nerambursabilă solicitată 39.838.486,54 lei.