Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

samblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” participă la Festivalul Centenar Fest samblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” participă la Festivalul Centenar Fest
Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” are onoarea de a participa, alături de multe ansambluri și grupuri folclorice din România, la Festivalul Centenar Fest, eveniment... samblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” participă la Festivalul Centenar Fest

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” are onoarea de a participa, alături de multe ansambluri și grupuri folclorice din România, la Festivalul Centenar Fest, eveniment organizat pe 15 – 16 septembrie de către Centrul Etno – Cultural „Vatra” din Republica Moldova.

            Festivalul Internațional „Centenar Fest” – aflat la prima ediție și consacrat Centenarului Marii Uniri – este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia, prin promovarea și conservarea valorilor culturale comune.     

Sâmbătă , 15 septembrie , va evolua Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei” iar duminică, 16 septembrie, de la ora 10.00, este programată Parada portului popular, urmată de un recital al colectivelor artistice din zonele istorice Moldova, Bucovina, Maramureș, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Crișana, Cernăuți, Ismail și Banatul Sârbesc, care va culmina cu „Hora Unirii”.

            Pentru această manifestare deosebită, Ansamblul „Baladele Deltei” a pregătit un program muzical – coregrafic din Dobrogea, precum și o suită de jocuri turcești; soliști vocali – Georgeta Nichifor și Costel Atanasof, colaboratoare – Denisa Violeta Călin; conducerea muzicală – prof. Aurelian Croitoru; coregrafia – prof. Ștefan Coman.

            Festivalul este susținut de Ambasada României în Republica Moldova, Rotary Club Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, autoritățile administrației publice locale și centrale din Republica Moldova și România, Congresul Autorităților Locale din Moldova (C.A.L.M.), Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova (U.C.R.M.), Asociația Culturală a Românilor Basarabeni, Fundația „Dominanta”, Fundația pentru Educație din Republica Moldova, Uniunea Folcloriștilor din Republica Moldova și Fundația „Căpriana”.

    Festivitățile se vor desfășura în incinta Complexului Etno – Cultural „Vatra”, amplasat în Raionul Strășeni, la 32 de km de Chișinău, și are capacitatea de a găzdui 50.000 de participanți, fiind dotat cu scene de concert și spectacole, locuri de agrement și alte dotări tehnice necesare.

   Evenimentul va fi reflectat pe larg de instituțiile media din România și Republica Moldova. 

     Manager,

   Profesor Coregraf Ștefan Coman