Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Zeci de comercianți de carne, amendați de Protecția Consumatorilor! Zeci de comercianți de carne, amendați de Protecția Consumatorilor!
În perioada 24.10 – 09.11.20118 CJPC Tulcea a desfăşurat, conform programului de control aferent trimestrului IV 2018, tematica de control privind modul de respectare... Zeci de comercianți de carne, amendați de Protecția Consumatorilor!

În perioada 24.10 – 09.11.20118 CJPC Tulcea a desfăşurat, conform programului de control aferent trimestrului IV 2018, tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne.

Controlul s-a  desfăşurat în reţeaua de comercializare.

Au fost verificaţi un număr de 60 operatori economici care comercializau produse din carne, la 50 dintre aceştia constatându-se neconformităţi în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor. Principalele deficienţe constatate au fost următoarele:

  • Neafişarea preţurilor de vânzare;
  • Nefisarea preţurilor unitare concomitent cu preţul de vânzare pe bucată, la produsele preambalate;
  • Carne şi produse din carne fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu etichete deteriorate, informaţiile înscrise fiind ilizibile;
  • Produse din carne din import fără elemente de indentificare şi caracterizare traduse în limba romană;

În urma acţiunii tematice de control au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de  60500 lei. Au fost oprite de la comercializare  produse în valoare de 1720 lei.