ITI Delta Dunării: Finanțări nerambursabile pentru modernizarea drumurilor locale și construcția de grădinițe
Actualitate 12 ianuarie 2019 D.C.
Aproximativ 17 milioane de euro sunt în prezent puse la dispoziția comunelor și ONG-urilor prin mecanismul financiar ITI Delta Dunării, bani cu care pot fi susținute investiții care vizează modernizarea drumurilor, a sistemelor de alimentare cu apă, crearea și modernizarea infrastructurii educaționale.
AFIR a publicat ghidul final de finanțare pentru Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.
Apelul din cadrul PNDR 2014-2020 este dedicat teritoriului ITI Delta Dunării și are o alocare de 16.777.774 Euro.
SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de:
- creare și modernizare a infrastructurii rutiere locale și a sistemelor de alimentare cu apă/apă uzată, elemente de bază pentru comunitatea rurală;
- crearea și modernizarea infrastructurii educaționale ante și preșcolară și a infrastructurii de învățământ secundar superior, cu profil resurse naturale și protecția mediului dar și a școlilor profesionale în domeniul agricol.
Beneficiari pot fi:
- Comunele și asociațiile acestora conform legislației naționale în vigoare;
- ONG-uri pentru investiții în infrastructura educațională (grădinițe) și socială (creşe şi infrastructură de tip after-school);
Valoarea SPRIJINULUI NERAMBURSABIL acordat este 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritățile publice locale și ONG-uri care sunt NEgeneratoare de venit și nu va depăși:
- 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritățile publice locale și ONG-uri care sunt NEgeneratoare de venit și nu va depăși:
– 1.000.000 Euro/ comună, pentru investiții care vizează un singur tip de sprijin (infrastructura de drumuri, apă sau apă uzată);
– 2.500.000 Euro/ comună, pentru investiții care vizează înființarea infrastructurii de apă și apă uzată și 1.500.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri;
– 500.000 Euro, pentru proiectele de infrastructură educațională/socială;
– 4.000.000 euro, pentru proiectele colective (ADI din care fac parte comune) (proiecte care vizează mai multe comune) fără a depăși valoarea maximă /comună/tip de sprijin.
ATENȚIE! Pentru componentele apă/apă uzată și modernizare drumuri locale pot depune proiecte numai UAT-urile care nu au proiecte deja contractate prin această submăsură în cadrul PNDR 2014-2020.