Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

MAI MULTE CREȘE ȘI CENTRE PENTRU COPII RĂMÂN ÎN CONTINUARE FĂRĂ AUTORIZAȚIE PRIVIND SECURITATEA LA INCENDIU! MAI MULTE CREȘE ȘI CENTRE PENTRU COPII RĂMÂN ÎN CONTINUARE FĂRĂ AUTORIZAȚIE PRIVIND SECURITATEA LA INCENDIU!
Deși Primăria a organizat o procedură de achiziție pentru demararea unor lucrări obligatorii impuse de lege în vederea obținerii autorizațiilor privind securitatea la incendiu... MAI MULTE CREȘE ȘI CENTRE PENTRU COPII RĂMÂN ÎN CONTINUARE FĂRĂ AUTORIZAȚIE PRIVIND SECURITATEA LA INCENDIU!

Deși Primăria a organizat o procedură de achiziție pentru demararea unor lucrări obligatorii impuse de lege în vederea obținerii autorizațiilor privind securitatea la incendiu pentru obiective deosebit de importante- creșe de copii și centre de zi, licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți. Practic, în aceste clădiri se intră pe propria răspundere!
Primăria a solicitat oferte pentru lucrări de modernizare a construcţiilor aflate în patrimoniul Municipiului Tulcea în vederea obţinerii autorizaţiilor privind securitatea la incendiu (Sediu Direcţiei de Asistenta şi Protecţie Socială, Centru de zi pentru copii „Paşi spre lumina”, Centru Multifuncţional SOFIA, Cantina Municipală, Creşele nr. 1 şi 3, Creşa nr.6 „Dumbrava Minunată” Creşa nr.9 Arabella)
Valoarea estimată a fost de 255.624,65 lei fără TVA din care: – 249.389,90 Lei investiţia de baza – 6.234,75 lei reprezentând organizarea de şantier;
Procedura a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere oferta nu au existat ofertanţi înscrişi.

„Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor care vizează construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective, cu următorul conţinut, tipărit cu litere de ţipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb: «Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu.»”, prevede proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor pe 21 decembrie. Legea a fost promulgată în această săptămână de președintele Klaus Iohannis.