Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Câteva sute de militari de la flotila fluvială se instruiesc pe Dunăre Câteva sute de militari de la flotila fluvială se instruiesc pe Dunăre
Supravegherea căilor de comunicații fluviale în sectorul cuprins între km 176-220 și pe brațul Sfântu Gheorghe, inspecția navelor suspecte care tranzitează zona de responsabilitate,... Câteva sute de militari de la flotila fluvială se instruiesc pe Dunăre

Supravegherea căilor de comunicații fluviale în sectorul cuprins între km 176-220 și pe brațul Sfântu Gheorghe, inspecția navelor suspecte care tranzitează zona de responsabilitate, acțiuni de minare și de dragare, precum și acțiuni de apărare a proximității malurilor fluviului Dunărea, toate acestea fac parte din scenariul exercițiului „Danube Protector 19.08”, la care participă zece nave militare ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, în perioada 3-5 iunie. De asemenea, militarii ambarcați la bordul navelor fluviale vor executa și trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în sectoare special amenajate.

Unul dintre obiectivele exercițiului este de a evalua capacitatea de acțiune a echipajelor care alcătuiesc gruparea militară navală fluvială a Forțelor Navale Române, cu responsabilitatea de a asigura securitatea la granița de est a NATO și UE.

Complexitatea acțiunilor desfășurate în zona Deltei Dunării a fost dezvoltată prin introducerea unor secvențe de instruire în teren, executate de infanteriștii marini de la Babadag și de scafandrii de luptă, care desfășoară exerciții de cercetare în raioane temporare de staționare, de acordare a primului ajutor în caz de intoxicare cu alimente, punând în aplicare tehnici de deplasare în câmpul tactic și metode de amenajare sanitară a sectoarelor de campare.

Efectivele de militari se vor întoarce miercuri, 5 iunie, în unitățile din Brăila, Tulcea și Babadag.

Flotila fluvială a României reprezintă unul dintre elementele de forță ale Alianței Nord-Atlantice pe flancul estic, unde activitățile și politicile din ultimii ani ale Rusiei au redus stabilitatea și securitatea, au sporit gradul de impredictibilitate și au schimbat mediul de securitate.

Prin activitățile de instruire desfășurate, marinarii militari români contribuie la asigurarea capacității de reacție a Alianței, precum și la întărirea posturii de descurajare a amenințărilor din proximitatea estică a NATO.

 

 

Biroul informare şi relaţii publice