Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „Într-adevăr, lui Tăriceanu nu îi poate da nimeni lecții de șmecherie. Doar că electoratul nu mai votează șmecheri!“ DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „Într-adevăr, lui Tăriceanu nu îi poate da nimeni lecții de șmecherie. Doar că electoratul nu mai votează șmecheri!“
„Am urmărit, nu cu surprindere ci cu indignare, declarația lui Călin Popescu Tăriceanu ca reacție la invitația președintelui Klaus Iohannis privind un acord național... DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „Într-adevăr, lui Tăriceanu nu îi poate da nimeni lecții de șmecherie. Doar că electoratul nu mai votează șmecheri!“

„Am urmărit, nu cu surprindere ci cu indignare, declarația lui Călin Popescu Tăriceanu ca reacție la invitația președintelui Klaus Iohannis privind un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Tăriceanu a declarat că „Președintele vrea să ne învețe pe noi la București cum e cu șmecheriile”.
În mod ironic, Tăriceanu chiar are dreptate, căci nimeni nu îl poate învăța pe el ce este șmecheria. Șmecherie este faptul că a adunat în jurul lui foști liberali în căutare de funcții, pentru a-i urca în remorca socialiștilor. Șmecherie mai înseamnă să spui sus și tare că în ALDE sunt adevărații liberali, dar să girezi guvernarea populistă a PSD. Tot șmecherie e să pretinzi că ești liberal și să lupți prin toate mijloacele împotriva unei Justiții independente și a statului de drept.
Iar ultima șmecherie a fost chiar argumentarea lui Tăriceanu din declarația la care fac referire. În opinia sa, anunțul președintelui legat de semnarea unui pact cu partidele politice „nu face decât să deturneze sensul referendumului” care a fost pe teme de justiție „și nu a fost vorba de parcursul european al României și orientarea pro-europeană, pe care nu cred că am pus-o cineva în discuție”. O spune Călin Popescu Tăriceanu, care a avut numeroase declarații antieuropene în ultimii doi ani.
La cât de șmecher spune că e, ar fi trebuit să înțeleagă mesajul electoratului de la europarlamentare, când ALDE a rămas în afara Parlamentului European. Căci românii au arătat că nu mai tolerează astfel de șmecherii, după modelul Tăriceanu și ALDE“ a declarat deputatul liberal George Șișcu.