Avansează lucrările pentru modernizarea DJ 229, tronson Valea Teilor – Nicolae Bălcescu
ActualitateFotocomentariul zilei 30 iulie 2019 D.C.
Lucrările privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu sunt în plină desfășurare, asfaltul fiind turnat deja pe 5 kilometri din cei 48 kilometri reprezentând lungimea totală a acestui tronson.
„Se avansează într-un ritm bun. Vom ține cont de toate aspectele incluse în proiect, calitatea fiind primordială. Așa cum am spus, voi monitoriza personal desfășurarea lucrărilor. În calitate de diriginte de șantier mă voi asigura că modernizarea tronsonului Valea Teilor – Nicolae Bălcescu se face profesionist.
Tulcenii trebuie să știe că, la ora actuală, avem investiții în modernizarea drumurilor județene în valoare de peste 120 milioane de euro. Aceste investiții în infrastructura de transport vor contribui la dezvoltarea locală iar asta înseamnă stimularea interesului investitorilor, crearea de locuri de muncă de care au atâta nevoie oamenii din mediul rural.
Practic, prin aceste investiţii derulate de Consiliul Județean, județul Tulcea a acoperit în proporție de 95% trama drumurilor județene. Fără rezerve o spun, suntem judeţul care va beneficia de cele mai bune drumuri din ţară.
Eu vreau să-i asigur pe tulceni că aceste investiţii în modernizarea drumurilor judeţene se fac! Concret, suntem la momentul în care avem deja organizare de şantier pe mai multe tronsoane de drumuri. Sunt fapte, nu vorbe”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Proiectul privind modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Valea Teilor – Nicolae Bălcescu este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi).
Investiția de peste 50 de milioane de lei presupune crearea de noi facilități de acces, amenajarea de trotuare în intravilanul localităților cu facilități de deplasare pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi – 13.921,80 mp, mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști – 3,078 km și modernizarea/ construirea a zece stații pentru autobuze.
Drumul va deservi circa 6.500 de locuitori ai comunităţilor locale din zonă, minim 3.000 turişti/an care tranzitează zona, dar și cele peste 100 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate.