

COMUNICAT DE PRESA: Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii
Actualitate 17 septembrie 2019 D.C.

Proiect creat si implementat de
Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural- Filiala Tulcea
Cofinantator Consiliul Judetean Tulcea
Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii
Date privind proiectul
. Scopul proiectului este promovarea nationala a patrimoniului turistic antropic si natural al Deltei Dunarii, prin initierea si dezvoltarea unor actiuni de promovare a culturii gastronomice si optimizarea valorificarii patrimoniului turistic deltaic prin cresterea gradului de constientizare a acestuia la nivelul mediului turistic national si local.
-actiunea principala este crearea si difuzarea “Ghidului turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii
Perioada de derulare/: proiect perioada 15.08.2019 – 30.11.2019
Locul de desfasurare/: jud. Tulcea acoperire nationala
Diseminarea ghidului va fi gratuita si se va desfasura la nivelul operatorilor turistici, autoritati publice si private, evenimente turistice nationale
Grupurile tinta ale proiectului:
– operatorii turistici locali si nationali prin sprijinirea acestora de a introduce in oferta turistica a resurselor cultural -gastronomice (min.20)
– turistii romani si straini ce vor vizita Delta Dunarii
– institutii, autoritati publice si private locale si nationale cu atributiuni in valorificarea, dezvoltarea si promovarea turistica a resurselor culturale ( min.10)
Ghidul va cuprinde
- Se va face o prezentare a zonei Deltei Dunarii in ansamblul si a infrastruscturii turistice
- Se va face o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, , istoricul acestora precum si influentele pe care le au datorita diferitelor etnii care alcatuiesc populatia Deltei (rusi,ucraineni, lipoveni, turci, tatari, romani s.a)
- Se vor face prezentari ale obiectivelor gastronomice din Delta Dunarii
Prin realizarea ghidului, care va cuprinde informatii relevante dedicate special turistului interesat de specificitatea gastronomica a Deltei Dunarii, se prognozeaza ca o parte din cei care vor studia ghidul vor fi interesati de a alege destinatia Deltei Dunarii ca loc de relaxare, destindere si degustare de produse gastronomice traditionale.
ANTREC TULCEA