Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

COMUNICAT DE PRESA: Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii COMUNICAT DE PRESA: Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii
Proiect creat si implementat de Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural- Filiala Tulcea Cofinantator Consiliul Judetean Tulcea Ghidul turistic al culturii gastronomice... COMUNICAT DE PRESA: Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii

Proiect creat si implementat de

Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural- Filiala Tulcea

Cofinantator Consiliul Judetean Tulcea

Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii

 Date privind proiectul

 

. Scopul proiectului este promovarea nationala a patrimoniului turistic antropic si natural al Deltei Dunarii,  prin initierea si dezvoltarea unor actiuni  de promovare a culturii gastronomice si optimizarea valorificarii patrimoniului turistic deltaic prin cresterea gradului de constientizare a acestuia la nivelul mediului turistic national si local.

-actiunea principala este crearea si difuzarea “Ghidului  turistic al culturii gastronomice din Delta Dunarii

 Perioada de derulare/: proiect perioada 15.08.2019 – 30.11.2019

 Locul de desfasurare/: jud. Tulcea acoperire nationala

Diseminarea ghidului va fi gratuita si se va desfasura la nivelul operatorilor turistici, autoritati publice si private, evenimente turistice nationale

Grupurile tinta ale proiectului:

–        operatorii turistici locali si nationali prin sprijinirea acestora de a introduce in oferta turistica a resurselor cultural -gastronomice (min.20)

–        turistii romani si straini  ce vor vizita Delta Dunarii

–      institutii, autoritati publice si private locale si nationale cu atributiuni in valorificarea, dezvoltarea si promovarea turistica a resurselor culturale ( min.10)

Ghidul va cuprinde

  • Se va face o prezentare a zonei Deltei Dunarii in ansamblul si a infrastruscturii turistice
  • Se va face o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, , istoricul acestora precum si influentele pe care le au datorita diferitelor etnii care alcatuiesc populatia Deltei (rusi,ucraineni, lipoveni, turci, tatari, romani s.a)
  • Se vor face prezentari ale obiectivelor gastronomice din Delta Dunarii

Prin realizarea ghidului, care va cuprinde informatii relevante dedicate special turistului interesat de specificitatea gastronomica a Deltei Dunarii, se prognozeaza ca o parte din cei care vor studia ghidul vor fi interesati de a alege destinatia Deltei Dunarii ca loc de relaxare, destindere si degustare de produse gastronomice traditionale.

ANTREC TULCEA