Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DEPUTATUL ANIȘOARA RADU, DUPĂ AUDIEREA LUI CÎȚU: „Avizul negativ chiar nu a fost unul politic!“ DEPUTATUL ANIȘOARA RADU, DUPĂ AUDIEREA LUI CÎȚU: „Avizul negativ chiar nu a fost unul politic!“
Florin Cîțu, ministrul (propus) pentru Ministerul Finanțelor în Guvernul Orban a primit aviz negativ după audierea din Comisiile reunite de Buget Finanțe din Parlament.... DEPUTATUL ANIȘOARA RADU, DUPĂ AUDIEREA LUI CÎȚU: „Avizul negativ chiar nu a fost unul politic!“

Florin Cîțu, ministrul (propus) pentru Ministerul Finanțelor în Guvernul Orban a primit aviz negativ după audierea din Comisiile reunite de Buget Finanțe din Parlament. Nu au lipsit momentele penibile, tensionate, pe alocuri datorate răspunsurilor evazive, fără argumente, răspunsuri care s-au rezumat la prerogativele unui guvern de tranziție fără asumarea unor termene sau a unor măsuri concrete.
„Avizul negativ de astăzi chiar nu a fost unul politic. S-a vorbit atât de mult despre competență și performanță încât am rămas cu un gust amar după audierile de astăzi. Drept pentru care privesc cu atenție și îngrijorare către viitorul… apropiat “a declarat deputatul tulcean Anișoara Radu, membru al Comisiei pentru Buget, Finanțe, Bănci, din Camera Deputaților.
„Referitor la afirmația făcută în spațiul public conform căreia a sosit momentul adevărului și ca 400 mii de, privilegiaţi ai societăţii” trebuie „să plece acasă dacă nu acceptă să plătească taxe mai mari decât în sectorul privat”, a spus că nu este adevărat, că nu va restructura aparatul bugetar… imediat ci după o evaluare (…)
Referitor la afirmațiile repetate, conform cărora Guvernul liberal va abroga Ordonanța 114 și că va fi introdusă impozitarea progresivă, Florin Cîțu ne-a spus că vor aduce corecții dar că nu pot interveni asupra prevederilor ce vizează constructorii. Evident, termenul este „scurt” și „lung” (?!)
Întrebat care sunt politicile responsabile ale PNL-ului pentru creşterea veniturilor bugetare care să mențină majorarea veniturilor populaţiei, fără erodarea puterii de cumpărare prin inflație cât și stimularea investițiilor private din economie, Florin Câtu, ministrul propus pentru portofoliul Finanțelor, a oferit un răspuns evaziv, a precizat că “se va reduce impozitarea pentru salariile minime”… povestește deputatul tulcean modul în care a decurs audierea.
Deputatul Anișoara Radu l-a întrebat direct pe ministrul propus dacă este dispus să ceară scuze în comisie fata de, privilegiaţii societăţii” şi să transmită un mesaj atât pentru sectorul bugetar cât şi sectorul privat?
„Nu a răspuns şi nici nu şi-a prezentat scuze faţă de bugetari “!