Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cercul de dans Popular Tulcea, invitat la Alba Iulia Cercul de dans Popular Tulcea, invitat la Alba Iulia
În  perioada 22-24 noiembrie elevii Cercului de Dans Popular din cadrul Palatului Copiilor Tulcea, coordonați de profesorul Ștefan Coman au fost invitați să participe... Cercul de dans Popular Tulcea, invitat la Alba Iulia

În  perioada 22-24 noiembrie elevii Cercului de Dans Popular din cadrul Palatului Copiilor Tulcea, coordonați de profesorul Ștefan Coman au fost invitați să participe la cea de-a XIX- a ediție a festivalului național ”Ambasadorii Unirii” ce va avea loc la Alba Iulia, un preambul al Zilei Naționale a României.

Festivalul are ca scop cultivarea și păstrarea sentimentului unității naționale în rândul tinerei generații și prin locul desfășurării acestuia în capitala de suflet a tuturor românilor, unde marele Mihai Viteazul și-a văzut visul împlinit , cetatea lui Horea și a lui Avram Iancu.

Elevii Cercului de Dans Popular vor susține un veritabil spectacol artistic în care vor prezenta cântece și jocuri specifice Dobrogei.

Pe lângă momentul artistic, delegația tulceană a pregătit pentru oficialitățile prezente la festival, pentru organizatori dar și pentru publicul de la Alba un moment solemn și anume un salut emoționant al Dobrogei pentru Capitala Unirii.       Salutul este sub forma unui papirus ce va fi citit de către unul dintre copii prezenți la eveniment.

Salutul dobrogenilor, tulcenilor are următorul mesaj:

 

SALUTUL

TULCENILOR, DOBROGENILOR

LA ALBA IULIA,

1 DECEMBRIE 2019

 

 

Din Dobrogea, cea care e prispa României înspre largul lumii, vă aducem salutul Unirii noastre!

Din Dobrogea, cea care și-a botezat localitățile cu nume de Alba, Horia, Cloșca și Crișan, vă aducem dragostea noastră!

Din Dobrogea, cea care găzduiește 14 etnii, vă aducem frăția noastră și mâna mereu cu prietenie întinsă!

Aici, la Alba Iulia, se află pusă la păstrare o parte însemnată din sufletul nostru, din sufletul fiecărui român și de aceea, venind la voi cu sfială, ne simțim ca acasă, în odaia de sărbătoare, ca la un Crăciun fără sfârșit!

Am venit să vă „colindăm”, deci, de ziua Unirii, cu jocurile noastre dintre Dunăre și mare, cele care, ca și ale voastre, împletesc partea din noi romană cu partea dacă.

Bunicii noștri și părinții noștri, vă trimit prin noi salutul lor doritor de rude și tot prin noi vă întreabă:

„Ce fac părinții voștri, bunicii voștri, sunt bine, sunt sănătoși?”

Și, din Dobrogea, cea care e prispa  României înspre largul lumii, ei vă transmit aceste cuvinte:

„Sănătate tuturor, aici, în Alba, inimi voioase, familii iubitoare și întregite la masă de sărbătoare, pâine și sare pe ștergar tricolor!”

23 noiembrie 2019