Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară Tulcea – Ritmul lucrărilor este conform graficului Restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară Tulcea – Ritmul lucrărilor este conform graficului
Lucrările privind restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea sunt în desfășurare. Investiția realizată de Consiliul Județean Tulcea are... Restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară Tulcea – Ritmul lucrărilor este conform graficului

Lucrările privind restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea sunt în desfășurare.
Investiția realizată de Consiliul Județean Tulcea are o valoare totală de 18,7 milioane de lei și este finanțată aproape integral din fonduri europene nerambursabile.
„ Ritmul lucrărilor este conform graficului. Finanțarea este asigurată și banii vin la timp.
Lucrăm în prezent la tot ceea ce înseamnă consolidare”, ne spune reprezentantul constructorului, firma Coral SA Tulcea.

Obiectivul specific al proiectului vizează valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale prin restaurarea Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Tulcea sub aspect structural, funcţional şi arhitectural şi includerea acestuia în circuitele turistice regionale.

Prin proiect se vor realiza spații pentru expoziții permanente/temporare cu circuite de vizitare coerente.
De exemplu, la mansardă, spațiul nu a fost până acum utilizat. Pe viitor acest spațiu va găzdui o sală media multifuncțională cu dotări conforme cu specificul muzeal.
„ Această investiție urmărește valorificarea patrimoniului etnografic nord-dobrogean.
Dobrogea în general este un teritoriu cu o bogată zestre de patrimoniu iar o componentă esențială a dezvoltării turistice este aceea a conservării patrimoniului.
Mă bucură faptul că reușim să redăm tulcenilor într-un nou concept modern dar și turiștilor ce au ca destinație Delta Dunării, acest obiectiv de patrimoniu, fost sediu al Băncii Naționale a României” , ne-a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt locuitorii municipiului Tulcea, dar și aproximativ 48.000 de turiști care vizitează orașul, structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică și populaţia şcolară.
Aproximativ 10.000 de vizitatori vor beneficia de un muzeu restaurat şi modernizat (reprezentând turişti români şi străini care tranzitează municipiul Tulcea, şcolari, populaţia locală).