Campanie de informare și conștientizare a consumatorilor inițiată de către operatorul regional S.C. AQUASERV S.A.
Fotocomentariul zilei 20 septembrie 2020 D.C.
Folosim apa potabilă zilnic, în majoritatea activităților noastre obișnuite: o bem, gătim, ne spălăm, spălăm vase și haine.
Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare, administrat de S.C. AQUASERV S.A., colectează și transportă apele uzate la stația de epurare unde se face curățirea lor, înainte de a se întoarce în mediu. Însă, gradul de poluare al apelor uzate generate depinde in cea mai mare măsură de noi, consumatorii.
Dacă respectăm câteva reguli simple, atunci apele uzate vor fi mai ușor de curățat.
În primul rând, obiectele solide sau tăioase se aruncă la gunoi, nu în rețeaua de canalizare.
La fel și uleiul alimentar folosit sau grăsimea care rămâne după gătit vă poate înfunda instalațiile sanitare dacă le aruncați în chiuvetă sau în WC. În Uniunea Europeană, această practică este interzisă prin lege, uleiul uzat fiind considerat unul dintre cei mai periculoși poluanți. Cel mai indicat este să îl duceți la reciclat, la firme specializate, pentru că din el se pot fabrica glicerină, combustibil bio-diesel, diferite emulsii etc. În ce priveste uleiul de masină uzat, acesta trebuie predat la service-urile auto.
Resturile menajere nu trebuie aruncate prin scurgerea de la chiuvetă, pentru ca se depun pe țevi, putrezesc și dau un miros neplăcut. În plus, înfundă țevile și vă puteți trezi cu inundații.
Nu aruncați medicamente în toaletă sau în chiuvetă pentru că substanțele chimice vor ajunge în apa uzată. Multe dintre componentele medicamentelor sunt greu de eliminat din apa uzată sau chiar imposibil.
Mulțumim!
*O campanie de informare și conștientizare a consumatorilor inițiată de către operatorul regional S.C. AQUASERV S.A.