Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Mirela Furtună: „Următorii pe lista neagră a PNL de tăiere a veniturilor sunt IT-iștii și lucrătorii din construcții”(P) Mirela Furtună: „Următorii pe lista neagră a PNL de tăiere a veniturilor sunt IT-iștii și lucrătorii din construcții”(P)
După ce săptămâna trecută un reprezentant al Băncii Naționale a României anunța iminenta tăiere a salariilor bugetarilor, în 2021, guvernul PNL anunță noi reduceri... Mirela Furtună: „Următorii pe lista neagră a PNL de tăiere a veniturilor sunt IT-iștii și lucrătorii din construcții”(P)

După ce săptămâna trecută un reprezentant al Băncii Naționale a României anunța iminenta tăiere a salariilor bugetarilor, în 2021, guvernul PNL anunță noi reduceri de venituri pentru români, după alegeri. De această dată, PNL le-a pus gând rău lucrătorilor din domeniile IT și construcții, două dintre cele mai productive domenii ale economiei, chiar și în perioada pandemiei, responsabile pentru 12% din PIB. Conform programului pe care liberalii intenționează să-l urmeze dacă vor câștiga alegerile și vor continua să guverneze, facilitatea de scutire de la plata impozitului a salariaților din IT și construcții va fi eliminată.

Deputatul PSD Mirela Furtună acuză lipsa de transparență a Guvernului cu privire la măsurile care vor afecta veniturile românilor anul viitor.

„După un an în care instabilitatea și lipsa de predictibilitate au afectat atât mediul de afaceri, cât și pe fiecare dintre noi în parte, vedem că PNL vrea să ne țină „în ceață” și cu privire la ce ne așteaptă în 2021 și continuă să-și nege intențiile reale. Nu mai are nimeni niciun dubiu că se pregătesc tăieri masive din veniturile române, care să acopere achizițiile păguboase și cheltuielile cu campania electorală din acest an. Prin vocea BNR s-a anunțat deja că primii sacrificați vor fi bugetarii și, iată, următorii la rând sunt constructorii și IT-iștii. Nu ne surprinde că aceasta este rețeta PNL pentru guvernare, ne-au obișnuit în fiecare mandat ca pușculița lor pentru cheltuieli haotice să fie salariile oamenilor, iar atunci când acești bani nu sunt suficienți, să mărească taxele și impozitele.”

Programul de guvernare al PNL prevede eliminarea inechităților din sistemul de impozitare. Ceea ce înseamnă că vor fi reintroduse taxele eliminate de PSD pentru încurajarea dezvoltării a două domenii cheie pentru economia românească, IT și construcții. În timpul guvernării PSD, ca urmare a măsurilor de încurajare, industria IT a înregistrat o creștere spectaculoasă, cu o contribuție de aproape 6% la PIB și peste 100.000 de salariați.

„PNL și-a construit imaginea electorală ca un apărător al mediului privat, prin care încearcă să obțină votul tinerilor profesioniști. E păcat însă că este doar o imagine, nesusținută nicicum de măsuri pentru cei pe care afirmă că îi reprezintă. PSD a vrut să țină acești tineri în țară și a reușit. Ne-am dorit să oprim exodul forței de muncă, iar românii noștri capabili să construiască în România să genereze valoare economică aici și să poată trăi fericiți printre ai lor. Am redus impozitele, am crescut salariul minim pentru lucrătorii în construcții și așa am pus bazele unor domenii care au reușit să susțină economia acestei țări și în timp de criză. Nu vom sta deoparte să vedem cu PNL scade din nou nivelul de trai al românilor, așa cum au mai făcut-o de fiecare dată când au fost la guvernare. Am încredere că fiecare român va ști să cântărească foarte bine înainte de a pune ștampila pe 6 decembrie. Ni se arată din ce în ce mai clar care sunt intențiile PNL după alegeri.”, spune Mirela Furtună.

În perioada în care PSD a fost la guvernare au fost introduse o serie de facilități fiscale pentru stimularea unor domenii de dezvoltare și pentru a genera venituri substanțiale la bugetul statului. În aceeași perioadă, salariul minim pentru angajații în construcții a fost mărit la 3000 de lei.