Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deputat PNL Tulcea, George Șișcu: „Se vede că localitatea se dezvoltă în permanență“ Deputat PNL Tulcea, George Șișcu: „Se vede că localitatea se dezvoltă în permanență“
Sarichioi este cea mai populată comună a județului Tulcea și una dintre cele mai întinse din zona de nord a Dobrogei. În componența comunei... Deputat PNL Tulcea, George Șișcu: „Se vede că localitatea se dezvoltă în permanență“
Sarichioi este cea mai populată comună a județului Tulcea și una dintre cele mai întinse din zona de nord a Dobrogei. În componența comunei intră satele Enisala, Zebil, Visterna, Sabangia și reședința Sarichioi.
Din anul 2008 comuna este condusă de colegul liberal Vitali Cristian Finoghen (Vitali FINOGHEN). Aș remarca faptul că localitatea are cea mai numeroasă comunitate compacta de ruși-lipoveni din țară.
Fiind o localitate mare, Sarichioi numără 15 consilieri. Patru sunt de la PNL, tot 4 are și PSD, iar 3 consilieri au fost aleși pe listele USR. Câte un reprezentant în consiliu au Pro România, ALDE și Comunitatea Rușilor Lipoveni, în timp ce un consilier este independent.
Am avut o întâlnire la Sarichioi cu domnul primar Finoghen, un om dedicat comunității, care mi-a prezentat pe larg proiectele deja realizate sau pe care le are în plan pentru perioada următoare. Am avut o discuție extrem de bună, iar concluzia este una singură: se vede că localitatea se dezvoltă în permanență.
Primarul liberal Finoghen s-a dovedit extrem de activ în ultimii ani și a depus proiecte pe toate liniile de finanțare posibile. Lista proiectelor derulate la Sarichioi e lungă și e bine că este așa, însă le-aș enumera pe cele mai importante. În primul rând este vorba de proiectul finanțat prin PNDL privind asfaltarea a 18 km de drumuri, dar și un altul prin care sunt asfaltați 6 km de drum prin AFIR.
Tot pe PNDL la Sarichioi și Zebil se modernizează sistemul de canalizare, în timp ce pe Anghel Saligny a fost depus un alt proiect de retehnologizare a stației de epurare și continuarea branșamentelor. Prin PNDL, la Sarichioi s-a construit o grădiniță.
De asemenea, un alt proiect vizează extinderea și modernizarea Căminului Cultural. Chiar astăzi are loc recepția pentru centrul social din satul Enisala.
Terenul de sport cu gazon artificial este o altă lucrare benefică locuitorilor comunei Sarichioi, dar aș remarca și spațiul de joacă pentru copii plus parcarea de lângă sala de sport făcută prin finanțarea Companiei Naționale de Investiții.
Totodată, s-au făcut achizițiile pentru sprijinirea comunităților marginalizate, prin care cinci tineri au primit suma maximă posibilă, adică 25.000 de euro. De asemenea, alți cinci tineri vor primi sume similare, dosarele fiind în analiză.
Domnul primar mi-a spus că a fost semnat contractul de finanțare pentru școala nr. 1 din Sarichioi, proiect care se referă la eficientizarea energetică a acestui obiectiv. În comună este extins și iluminatul public, iar prin PNRR primăria vrea să acceseze fonduri pentru reabilitarea a 5 case tradiționale, suma fiind de 60.000 de euro pentru fiecare casă. Tot prin PNRR a fost depus proiectul de reabilitare a dispensarelor din Zebil și Sabangia.
Voi continua deplasările în comunele județului pentru a vedea realizările dar și nevoile acestor localități, indiferent că sunt conduse de colegii mei liberali sau de reprezentanți ai PSD. Iar dacă tot am ajuns la chestiuni politice aș remarca faptul că în județul Tulcea cea mai mare parte a locuitorilor se află în localități conduse de primari PNL. E adevărat că sunt mai puține ca număr față de PSD, dar aceste localități au o populație mult mai numeroasă.
O echipă liberală puternică în slujba tulcenilor!
Deputat PNL Tulcea, George Șișcu