Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Trimiși în judecată după încăierarea de pe strada 9 Mai Trimiși în judecată după încăierarea de pe strada 9 Mai
Referitor la informațiile apărute în presa locală și mediul online privind producerea  în nopatea de 22/23.06.2024,  pe str. 9 mai din Tulcea a unui... Trimiși în judecată după încăierarea de pe strada 9 Mai

Referitor la informațiile apărute în presa locală și mediul online privind producerea  în nopatea de 22/23.06.2024,  pe str. 9 mai din Tulcea a unui scandal, cu implicarea mai multor persoane care au exercitat violențe fizice și verbale, compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor I.M. și P.M , aflate sub control judiciar și a inculpaților P.V., I.F.S., I.C., G.J. și P.I., aflați în stare de arest preventiv la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

         Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în nopatea de 22/23.06.2024, în jurul orelor 00.04, pe str. 9 Mai din mun. Tulcea, inculpații I.M., P.M. P.V., I.F.S., I.C., G.J. și P.I , membrii a două grupuri rivale, fiind înarmați cu obiecte contondente ( sabie, lopată pietre, etc.), pe fondul unui conflict preexistent și ignorând orice normă de conduită și de ordine publică,  au exercitat agresiuni fizice,  lovindu-se în mod reciproc, timp în care au țipat și urlat, adresându-și  reciproc injurii și amenințări iar scandalul astfel cauzat de inculpați a creat o puternică stare de indignare și de temere în rândul celor care au perceput în mod direct evenimentul antisocial. 

         În cursul urmăririi penale a fost efectuată o percheziție domiciliară, a fost dispusă măsura controlului judiciar față de inculpatele I.M. și P.M și măsura arestului la domiciliu față de inculpații P.V., I.F.S., I.C., G.J. și P.I., iar  în urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a celor 7 inculpați 

         Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

         Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

         PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ  JUDECĂTORIA TULCEA,   PRIM- PROCUROR  –  DAN STEPANENCU