Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

87.000 de vizitatori în prima zi a Festivalului Borșului LIpovenesc de Jurilovca 87.000 de vizitatori în prima zi a Festivalului Borșului LIpovenesc de Jurilovca
Sâmbătă, 21 septembrie, Jurilovca a fost vizitată, pe parcursul întregii zile, de aproximativ 87.000 de oameni, care au participat la prima zi a ediției... 87.000 de vizitatori în prima zi a Festivalului Borșului LIpovenesc de Jurilovca

Sâmbătă, 21 septembrie, Jurilovca a fost vizitată, pe parcursul întregii zile, de aproximativ 87.000 de oameni, care au participat la prima zi a ediției din acest an a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

 

„Noi ne-am pregătit pentru un număr mare de turiști, dar estimam că mutarea datei festivalului după începerea școlilor, din motive independente de noi, va face ca audiența de anul acesta să fie ceva mai scăzută decât cea din 2023. Iată, însă, că Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a devenit un mic fenomen național. Suntem mereu fericiți să primim oaspeți, mai ales când aceștia vin să împărtășească alături de noi tradițiile și gastronomia locului, precum și bucuria adusă de muzica de calitate”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

 

Comuna Jurilovca dispune, din acest an, de un sistem de camere inteligente care monitorizează zona celor două porturi, sistem care furnizează date exacte despre traficul pietonal și auto. Conform acestei monitorizări, pe parcursul întregii zile de 21 septembrie în zona Festivalului au intrat aproximativ 87.000 de persoane, iar vârful a fost atins în timpul concertului Gipsy Kings, când în Portul Nou se aflau peste 55.000 de persoane.

 

„Mulțumesc în mod special Consiliului Județean Tulcea, care, anul acesta, a fost partenerul nostru principal în organizarea Festivalului. Finanțarea asigurată de către Consiliu a fost esențială. Altfel, ne-ar fi fost foarte greu spre imposibil să organizăm ediția din acest an. Le mulțumesc, de asemeni, în egală măsură, și vizitatorilor noștri, care au dat dovadă de înțelegere față de eforturile noastre și de respect pentru mica noastră comunitate de doar 4.000 de suflete. Am fost plăcut impresionat azi noapte, când am început operațiunea de igienizare a zonei Festivalului, să constat că avem foarte puțin de lucru în zona rezervată concertelor. Faptul că atragem un public civilizat, care se poate bucura în mod responsabil de un astfel de eveniment este o răsplată pentru eforturile întregii echipe care lucrează, an de an, la organizarea Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca”, a mai adăugat primarul Eugen Ion.

 

Participanții la Festival au avut la dispoziție două parcări, la intrările în localitatea Jurilovca, iar pe parcursul întregii zile au fost înregistrate în jur de 17.000 de automobile. De asemeni, în Jurilovca au ajuns peste 170 de autocare ale firmelor de turism din întreaga țară care au adus turiști la Festival, pentru excursii de o zi.

 

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca va continua și astăzi, 22 septembrie. Standurile celor peste 120 de comercianți s-au deschis deja la ora 10.00, iar spectacolele de la scena din Portul Nou vor începe în jurul orei 14.00.

 

Programul artistic de duminică al festivalului este următorul, în ordinea urcării pe scenă: Ansambluri locale, Radu Captari, Zuralia, Denis Ștefănescu, Georgiana Lăpădat,, Proconsul, IRINA RIMES, DAMIAN & BROTHERS.