CONSILIUL JUDEŢEAN ŞI MEDICAL CENTER ADUC MEDICINA TRADIŢIONALĂ CHINEZA LA TULCEA!
Actualitate 4 aprilie 2013 D.C.
În luna septembrie 2012, Consiliul Județean Tulcea a semnat un protocol de colaborare cu Spitalul Municipal Suzhou, ce presupune un schimb de experiență între Spitalul Municipal Suzhou (China) și Spitalul Județean de Urgență Tulcea și respectiv SC Medical Center Tulcea. Derularea activităților descrise în Protocol a început din luna ianuarie 2013 când o primă serie de medici tulceni au plecat spre China, pentru un stagiu de pregătire. Personalul medical roman este instruit în tehnici medicale tradiționale chineze şi după câteva luni de şcolarizare deja au revenit acasă şi sunt gata pentru a trata pacienţii tulceni.
Cei implicaţi în acest proiect au făcut ieri declaraţii de presă la sediul Consiliului Judeţean, la conferinţa participând preşedintele Horia Teodorescu, doamna doctor Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea şi două dintre cadrele medicale ce s-au specializat în China, Cristina Miron şi Gabriela Pintilie.
„Fără implicarea doamnei doctor Stamate proiectul nu ar fi mers, s-a implicat din toate punctele de vedere şi merita felicitări. Este un proiect benefic pentru populaţia judeţului Tulcea, iată că personalul ce a învăţat tainele medicinei chineze tradiţionale a revenit deja acasă gata de muncă şi ne va alina suferinţele prin cele învăţate, am încredere şi sincer m-aş oferi să fiu primul pacient “a declarat preşedintele Teodorescu.
„Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră specializarea medicilor romani în China a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Tulcea şi municipalitatea din Souzhou. Fără aceasta cooperare noi nu am fi putut fi beneficiarii acestor cursuri de perfecţionare într-un domeniu atât de important şi anume aplicare atehnicilor de medicină alternativă, tehnici ce ajută la renunţarea la tratamentul medicamentos. Ţin să mulţumesc personal domnului preşedinte Teodorescu, s-a implicat mult în acest proiect. După vizita oficialităţilor tulcene la Souzou colaborarea s-a cimentat, deja la toamnă vor veni şi doi medici chinezi la Tulcea pentru a practică o perioadă medicina tradiţională “a declarat doamna doctor Emilia Stamate.
VINDECĂRI MIRACULOASE DUPĂ DOAR ZECE ZILE!
Cele două asistente ce au revenit de la specializare s-au declarat impresionate de metodele medicilor chinezi.
„Am efectuat trei luni de pregătire teoretică şi practica în domeniul presopuncturii, reflexoterapie, kinetoterapie şi acupuncturii. Am rămas plăcut impresionată de faptul că pacienţi cu diverse afecţiuni cum ar fi accidente vasculare cerebrale, pareze faciale şi multe altele după zece zile de tratament au plecat perfect vindecaţi. Am avut privilegiul să lucrez într-un spital cu 21 de etaje, cu tradiţie, cu profesori deosebiţi care au tratat pacienţi din întreaga lume “a povestit la revenirea din China asistenta Miron Cristina.
„Presopunctura pe care am învăţat-o în China şi o voi aplica în Tulcea, este o tehnică înrudită cu acupunctură. Vom aplica şi reflexoterapia, o tehnică ce are ca scop eliminarea toxinelor şi stimularea tuturor funcţiilor organismului. Sunt fericită că am făcut parte din această echipă şi am avut prilejul de a învăţa tehnici noi şi am convingerea că pacienţii tulceni vor fi mulţumiţi “a declarat asistenta Gabriela Pintilie
TRATAMENTE GRATUITE LA MEDICAL CENTER
Tehnicile învăţate în China vor fi aplicate la centru de sănătate „Medical Center “, acolo unde funcţionează de zece ani un cabinet de fizioterapie.
„Ne-am dorit să ne perfecţionăm şi să abordăm şi această latură a medicinii tradiţionale chineze. La Medical Center avem contract cu Casa de Asigurări şi pacienţii vor putea beneficia de tratament gratuit. Vor veni şi doi medici din China ce vor lucra la noi, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi vom avea şi o acţiune umanitară, vom oferi tratament unor persoane ce nu au posibilităţi sau acces la acest tip de medicină.
Vom încerca să le oferim tratamente pacienţilor care au mai puţine posibilităţi materiale, dar şi celor în cazul cărora tratamentele medicamentoase nu au dat rezultatele dorite. Cred că per total circa 300 de persoane din Tulcea vor beneficia gratuit de asistenţa specializată a doctorilor din China “, a declarat preşedinta Colegiului Medicilor, Elena Stamate.
Suzhou este leagănul școlii Medicale Wu și a dat naștere unui mare număr de talente și medici recunoscuți. Școala Medicală Wu a avut o contribuție durabilă la dezvoltarea medicinii tradiționale chineze, pe tot parcursul evoluție sale. Spitalul de Medicină Tradițională Chineză Suzhou a luat naștere în 1956. După mai mult de 50 de dezvoltare, a devenit un spital tradițional chinez modern și multilateral structurat, încorporând tratament medical, predare academică și cercetare.
Spitalul a derulat cu succes schimburi de experiență și cooperare cu peste 10 țări din lume, cum ar fi Germania, Franța, Japonia, Singapore, Belgia și Australia. Prin derularea acestui proiect, România intră în lista țărilor care beneficiază de experiența medicilor chinezi, protocolul semnat în luna septembrie a anului trecut la Tulcea, fiind unul în premieră la nivel național.