Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Tulcea, la Conferinţa Internaţională de Turism
Actualitate 9 decembrie 2013 D.C.
La evenimentul organizat în perioada 3-5 decembrie 2013 la hotelul Intercontinental din Bucureşti au participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, George Şişcu, dar şi şeful Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Marius Strat.
S-a discutat, cu această ocazie, despre importanţa pentru turism a Strategiei pentru regiunea Dunării, despre infrastructură, despre destinaţii alese de către turişti.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, George Şişcu, a vorbit participanţilor despre frumuseţile din Delta Dunării.
„Nu se poate vorbi despre judeţul Tulcea fără a se aduce în discuţie Delta Dunării, una dintre cele 32 de rezervaţii naturale pe care judeţul nostru le deţine, unele de importanţă mondială, care se remarcă prin peisaje cu valoare ecologică şi estetică deosebită, cu specii rare de plante şi animale. Una dintre cele mai mari delte ale Europei, incluzând zone umede dintre cele mai puţin deranjate de pe continent şi îmbinând un mozaic de habitate, Delta Dunării găzduieşte peste 5.500 de specii de plante şi animale“, a spus vicepreşedintele Şişcu.
Amintim faptul că investițiile Consiliului Județean Tulcea sunt destinate creării sau extinderii sistemelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, rețelelor de electrificare, stațiilor de epurare, reabilitării sau modernizării drumurilor județene, dar și proiecte destinate managementului deșeurilor.
Consiliul Judeţean Tulcea derulează acţiuni pentru relansarea turismului în zonă. Aceste acţiuni se evidenţiază în special prin două componente principale: investiţii în infrastructura către principalele obiective turistice, precum şi promovarea zonei.
„Considerăm că înlesnirea accesului către Delta Dunării ar aduce și creștere substanțială a numărului de turiști străini. În acest sens se fac eforturi pentru modernizarea Aeroportului Internațional “Delta Dunării” și pentru atragerea de investitori pentru construirea podului peste Dunăre între Tulcea și Galați sau Brăila“, a mai spus vicepreşedintele Şişcu.
În acest sens, promovarea și includerea destinației în ofertele marilor operatori de turism ar putea duce la creșterea interesului în ceea ce privește turismul de croazieră şi a celui ecumenic (nenumărate monumente de cult: mânăstiri, biserici, moschei, sinagogi, etc.), a celui istoric (cetăţaţi şi obiective istorice care datează din secolul VII i.e.n. şi obiective medievale), a turismului de birdwatching, a celui de pescuit sportiv, cultural (în Tulcea trăiesc şi convieţuiesc peste 14 etnii), a litoralului Mării Negre, cel gastronomic.