„Baladele Deltei”, spectacol de Ziua Satului Rândunica
ActualitateZiarul Cultural 3 septembrie 2019 D.C.
Pe 8 septembrie, când creștinii ortodocși se bucură de prima mare sărbătoare a Anului Bisericesc, Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, este Ziua Satului Rândunica (comuna Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea).
Cu acest prilej de sărbătoare, Primăria și Consiliul Local Mihail Kogălniceanu, în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, organizează un spectacol care va începe la ora 17.00.
Ansamblul „Baladele Deltei” a pus la punct un program artistic interesant și variat, în care dansatorii vor juca suite din Dobrogea, dar și din alte zone etnofolclorice, precum și jocuri populare rusești sau țigănești, soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof vor interpreta îndrăgite cântece populare, iar instrumentiștii Răzvan Croitoru, Marin Ion, Ștefan Chiriță, Gabriel Andrei și Marius Iordan vor face proba virtuozității la vioară, clarinet, acordeon și, respectiv, nai. Conducerea muzicală: Aurelian Croitoru. Coregrafia: Ștefan Coman.
Marian Cozma va fi invitatul acestei sărbători a satului Rândunica. Originar din Constanța, Marian Cozma este și liderul unui ansamblu de muzică de petrecere, înființat acum 20 de ani de către Gigi Cozma. Solistul formației, Marian Cozma, și-a dorit ca formația lui să ajungă la un nivel cat mai înalt, ceea ce s-a și întâmplat.
Taraful Marian Cozma a participat la numeroase înregistrări pentru emisiuni televizate, având ca scop principal promovarea și menținerea calității muzicii de petrecere. Taraful interpretează atât muzică tradițională românească, cât și muzică armânească, grecească, muzică ușoară, cover-uri după melodii străine cunoscute. Din repertoriul lui Marian Cozma fac parte cântece ca Dragă tată, Picături de ploaie, Tika Ta, Și eu, și nașul, La omu’ care mi-i drag, Frumoasa mea, Nu sunt bărbatul ideal, Muncești, omule, de-o viață, Nu-s cărunt degeaba, Of, of, of, mândrilor mele sau I-auzi, mândro Mărioaro.
Manager,
Prof. Ștefan Coman