Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CANDIDATUL NICOLAE FLORIN BIBU: „SOLUŢII PENTRU TULCEA EXISTĂ, ESTE NEVOIE DE INTELIGENTĂ ŞI BUNĂVOINŢA PENTRU PUNEREA LOR ÎN PRACTICĂ” CANDIDATUL NICOLAE FLORIN BIBU: „SOLUŢII PENTRU TULCEA EXISTĂ, ESTE NEVOIE DE INTELIGENTĂ ŞI BUNĂVOINŢA PENTRU PUNEREA LOR ÎN PRACTICĂ”
Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Tulcea, Nicolae Florin Bibu vă prezintă pe scurt câteva dintre priorităţile sale, aspect ce vizează întreaga... CANDIDATUL NICOLAE FLORIN BIBU: „SOLUŢII PENTRU TULCEA EXISTĂ, ESTE NEVOIE DE INTELIGENTĂ ŞI BUNĂVOINŢA PENTRU PUNEREA LOR ÎN PRACTICĂ”
Nicolae Florin Bibu

Nicolae Florin Bibu

Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Tulcea, Nicolae Florin Bibu vă prezintă pe scurt câteva dintre priorităţile sale, aspect ce vizează întreaga comunitate locală.

Nicolae Florin Bibu: “Faleza municipiului deşi aparţinea în totalitate municipalităţii dintotdeauna, de 2 ani a fost împărţită între CL Tulcea şi CJ Tulcea, un lucru greu de înţeles, astfel încât acum trebuie găsită o formă de parteneriat în 3 (CL, CJ, APDM) şi nu 2 (CL, APDM) că până acum 2 ani. Soluţie: finanţare europeană Axa prioritară 4 (regenerarea şi revitalizarea zonelor urbane)”.

Avem o “plagă” eternă la Tulcea, cum se văd nişte nori, tulcenii fug pe dealuri cu maşinile, de frică, cum fugeau unii de tătari pe vremuri…

Nicolae Florin Bibu: “Tulcea nu este singurul oraş din lume cu aşezare tip „amfiteatru” având centrul la bază. Soluţia aplicată de toate municipalităţile care au avut această problemă a fost una singură: la reabilitarea fiecărei străzi în pantă, principal generatoare de apa către centru, s-au făcut geigere transversale sau laterale pe toată lungimea străzii, pornind chiar de sus, astfel încât apa nu mai ajunge toată pe deasupra adunându-se în centru, cea mai mare parte fiind preluată în subteran”.

Aveţi proiecte propuse pentru locuinţe, sociale, pentru tineret, frumos, dar cu ce bani?

Nicolae Florin Bibu: “Finanţare europeană există pentru locuinţe sociale, apoi prin ANL dacă sunt finanţări în acest moment, cu siguranţă vor fi. Parteneriat cu constructori selectaţi conform legii, în care municipalitatea vine cu terenul şi primeşte în schimb 30% din numărul de apartamente construite de aceştia. Preţul estimat pentru un apartament de 2 camere (50 mp) ar ajunge la 15-18000 euro (jumătate din preţul pieţii)

O altă soluţie este identificarea zonelor de teren proprietate privată sau transfer din public în privat şi atribuire terenuri către tineri conform legii”.