Comisariatul Integrat de Control „Delta Dunării” al ARBDD, lansat de ministrul mediului , Grațiela Gavrilescu

    Joi, 14 mai, președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu a participat la evenimentul de prezentare a Comisariatului Integrat de Control „Delta Dunării” din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, primul organism unic de control în vederea combaterii braconajului piscicol și cinegetic instituit la nivelul județului nostru.  Lansarea acestui obiectiv s-a bucurat de participarea ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, doamna Grațiela Gavrilescu precum și a secretarului de stat cu atribuții directe pe ARBDD, doamna Anne – Rose-Marie Jugănaru, a domanei Raluca Bumbac, managerul FLAG DELTA Tulcea, primiți cu onorul cuvenit de guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, domnul Lucian Eduard Simion.

    Întâlnirea oficială a debutat cu discuții între oaspeții ministeriali și factorii de decizie la nivelul județului nostru, cu acest prilej fiind prezent și prefectul Marin Bădiță, moment urmat de prezentarea sediului Centrului Integrat de Control „Delta Dunării” și a dotărilor achiziționate în vederea desfășurării activității acestui organism.

    „Comisariatul Integrat de Control, care a apărut în urma unei Hotărâri de Guvern pentru care s-au alocat și bani și, după cum vedeți, primele investiții au și apărut, și în continuare numărul lor va crește, tocmai ca să controlăm și să asigurăm o bună funcționare a ceea ce înseamnă Biosfera Deltei Dunării astfel persoanele care încalcă legea să știe că sunt anumiți alți ochi în afară de Garda Națională de Mediu cu ochii pe ei.  Mai avem multe investiții, vom aloca bani în continuare pentru dezvoltarea acestui comisariat integrat iar numărul personalului respectiv al resursei umane alocată comisariatului trebuie să fie destul de mare, aproximativ trei sute și ceva de persoane, din care avem acum doar 65 de angajați. Va trebui să ne gândim să mai suplimentăm numărul de posturi, astfel încât acest comisariat să fie la fel cum este poliția, așa cum funcționează și Comisariatul de Mediu , cu profesioniști și care să-i învețe în primul rând pe cetățeni, indiferent dacă trăiesc la Tulcea sau în Prahova, că Delta Dunării trebuie protejată și ocrotită. Toate proiectele pe care noi le derulăm prin RBDD vor fi proiecte numai pentru dezvoltare și numai cu gândul la români. Nu trebuie să uităm că Delta Dunării și bogăția aceasta de care beneficiați dumneavoastră ca tulceni este o bogăție a românilor și trebuie să ne mândrim cu ea și să o protejăm”, a spus ministrul mediului cu acest prilej.

    Președintele Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu a salutat prezența delegației ministeriale la Tulcea, subliniind importanța acestei vizitei doamnelor ministru și dincolo de scopul declarat al vizitei. „Sosirea dumneavoastră, doamnă ministru, este de bun augur și trebuie să vă spun că m-a impresionat determinarea pe care dumneavoastră ați manifestat-o împreună cu cei din echipa dumneavoastră pentru acordarea de sprijin în ceea ce înseamnă dezvoltarea Deltei Dunării, dorința ca Delta Dunării să reprezinte un reper curat al Europei, al României, și o destinație spre care turiștii să se îndrepte cu drag. Ceea ce mi-a dat încredere a fost deschiderea doamnei ministru către problematica existentă la nivelul județului Tulcea, dumneaei asigurându-ne de tot suportul necesar în vederea soluționării problemelor majore pe care le întâmpinăm în prezent. Am discutat problema digurilor, a zonelor punctuale unde există probleme cu inundațiile, precum și cea mai spinoasă problemă, pentru rezolvarea cărei avem nevoie de sprijin și din cauza căreia suferim atât noi, tulcenii, cât și turiștii, cea a plajelor Sulina și Sfântu Gheorghe. Vizavi de această chestiune, doamna ministru s-a angajat împreună cu toate forurile superioare să dea Sulinei și comunei Sfântu Gheorghe aceste plaje în administrare astfel încât turismul în Delta Dunării și în aceste localități să fie un turism complet” .

    Întâlnirea prilejuită de lansarea Centrului Integrat de Control „Delta Dunării” s-a încheiat cu o intervenție a secretarului de stat, doamna Anne – Rose-Marie Jugănaru, fiind urmată de o conferință de presă.