Compania Fri-El Internaţional Holding, primul mare investitor ce va iniția discuții cu noul Consiliu Județean Tulcea
Actualitate 20 iunie 2012 D.C.
O companie cu sediul în Luxemburg va investi milioane de euro în județul Tulcea în două proiecte eco ce reprezintă priorităţi pentru Uniunea Europeană.
Reprezentanții companiei Fri-El Internaţional Holding spun că investițiile vor asigura noi locuri de muncă direct dar și indirect, prin taxele și impozitele importante ce vor fi plătite și lucrările ce vor fi efectuate în județul Tulcea.
„Proiectele noastre se pliază perfect pe dorința autorităților locale, a conducerii Consiliului Județean, de a atrage investitorii, de a se crea noi locuri de muncă prin investiții serioase, de viitor.Proiectele companiei noastre, Fri-El Internaţional Holding , sunt proiecte eco, nepoluante, care nu afectează zona Deltei Dunării, poiecte moderne și serioase, pe termen lung.Vom avea discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, am convingerea că domnul președinte Horia Teodorescu, pe care îl și felicit cu această ocazie, va avea deschidere și împreună vom realiza lucruri frumoase și benefice pentru județul Tulcea“ a declarat economistul Cristian Florin Cernodolea, directorul general SC Delta-Rom , firmă ce face parte din compania Fri-El Internaţional Holding
Proiecte ecologice de milioane de euro în Judetul Tulcea.
Compania Fri-El Internaţional Holding a demarat deja planurile pentru realizarea unei investiţii de zeci de milioane de euro în judeţul Tulcea. Este vorba de două proiecte importante în domeniul energiei bioregenerabile.
„În proiectul cu Biogas se inveşte aproximativ zece milioane euro, momentan acest proiect se află în stadiul de studiu al fezabilităţii.
La proiectul cu energie eoliana valoarea investiţiei va fi probabil cel mai mare din Romania, fiind începute studiile de fezabilitate şi pentru acest proiect“ spune dr.ing. Luigi Spagna, general manager Agrobussines Fri El Green Power.
Compania deţine deja optisprezece fabrici de biogaz în Italia plus 30 de parcuri eoliene, iar alte trei fabrici de biogaz sunt în construcţie.
Dobrogea, potential inestimabil pentru energie verde momentan insuficient exploatat
Deja reprezentanţii investitorilor au pus la punct primele amănunte în urma unei discuţii ce a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Tulcea, discuţie din care a rezultat că proiectele sunt văzute cu ochi buni de autorităţile locale, mai ales că vor aduce şi aproape o sută de noi locuri de muncă.
„Indiferent de apartenenţa politică, factorii de decizie de pe plan local, prin poziţia extrem de corectă şi deschisă vor contribui la crearea de noi sute locuri de muncă, iar investiţiile vor fi făcute în totalitate în judeţul Tulcea“ anunţă managerul general dr.ing. Luigi Spagna, (Fri-El Agri Business).
Investitorii au convingerea ca această zonă a Dobrogei este extrem de favorabila pentru agricultură şi energie regenerabilă, două priorităţi ale oricărui stat membru al Uniunii Europene.
Fac agricultură în Delta Dunării
Compania Fri-EI Internaţional Holding SA, al cărei preşedinte este italianul Thomas Gostner, are în portofoliu societăţile Anglo-rom Agriculture Srl şi SC Delta-rom Agriculture Srl, a investit până în prezent aproximativ zece milioane de euro în judeţul Tulcea şi a creat o sută de locuri de muncă cu angajaţi permanenţi în zona Tatanir-Pardina din Delta Dunării. Deocamdată în România nu funcţionează nici o fabrică de biogas, mai multe asemenea proiecte fiind anunţate de firme străine în judeţele Harghita, Iaşi şi Bihor. ”Investitia pentru Biogas reprezinta o prioritate a sc Anglo-rom Agriculture srl, intrucat acest tip de investitie in viitorul apropiat va reprezenta una din alternativele fiabile pentru generarea de energie in raportul final al pretului de distributie si al costurilor resimtite de cetateni”a declarat director adjunct economist Ciprian Radu Marinescu.