Concursul Naţional de Interpretare „George Georgescu”, la cea de-a XXIII-a ediţie

Joi, 21 mai 2015, la Palatul Copiilor din municipiu a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Naţional de Interpretare „George Georgescu”. Din partea Consiliului Judeţean Tulcea au fost prezenţi vicepreşedintele Vasile Strat şi consilierul preşedintelui Horia Teodorescu, Mihai Nicolae.

Concursul „George Georgescu”, care se desfăşoară pe parcursul a trei zile, reuneşte prezenţa unor nume sonore ale lumii artistice, cum ar fi cel al dirijorului  Ilarion Ionescu Galaţi, în calitate de preşedinte al juriului, precum şi cel al Ioanei Georgescu Raţiu, fiica marelui dirijor George Georgescu.

         „Mă bucur să fiu şi în acest an în mijlocul dumneavoastră, cu prilejul celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Naţional de Interpretare Muzicală „George Georgescu“. Consiliul Judeţean Tulcea este onorat să fie implicat în organizarea acestui eveniment de marcă al judeţului Tulcea, un spectacol al artiştilor din toată ţara, un concurs care reuneşte tinere talente. Ne bucurăm să fim gazdele atâtor tinere talente, ne bucurăm că ne vizitaţi judeţul, ne bucurăm că astfel reuşim să onorăm din nou numele marelui George Georgescu.  Astăzi, concursul ce poartă numele marelui maestru a ajuns la ediţia cu numărul XXIII, care, cu siguranţă, se va înscrie în seria succeselor cu care ne-a obişnuit de-a lungul timpului această marcă artistică.

         Aş vrea, în final, să le urez un călduros „Bun venit“ invitaţilor din alte judeţe, iar concurenţilor le doresc mult succes în evoluţia pe scena tulceană!”,  a declarat, cu acest prilej, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Strat.

În cea de-a doua parte a festivităţii de deschidere a concursului, Bogdan Octavian Preda, elevul din Bucureşti care şi-a adjudecat marele trofeu al ediţiei din 2014, a încântat audienţa cu un recital de flaut acompaniat de pian.

Marele eveniment tulcean se va încheia duminică, 24 mai, cu Gala Laureaţilor şi premierea concurenţilor.