Declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: „Acest Guvern abandonează principiul „să se dea”! Susținem investiții și reforme​.“ 

 Pentru PSD doar bugetarii contează, cei din mediul privat nu există. Investiţiile sunt ceva facultativ pentru social-democraţi, important este să se dea, nu să se facă ceva temeinic şi la timp. Dacă vă uitaţi la luările de poziţie ale şefilor PSD, numai majorările lefurilor în zona bugetară sunt pe agendă. Şi alocările de fonduri fără noimă, eventual pentru clientela lor politică.
Nu veţi auzi nici un cuvânt la PSD despre reformă. Cum nu veţi auzi mare lucru nici despre investiţii. Nu există aşa ceva în vocabularul stângii, de parcă banii ar pica din cer, apoi se adună cu furca şi se împart în vreun CEx de partid.

Social-democraţii nu ştiu, se pare, ce înseamnă să produci şi cât efort presupune asta, ci ştiu doar să cheltuie cu nemiluita. PSD a fost atâţia ani la putere, dar nu s-au văzut mari realizări în urma guvernărilor de stânga. Nu se văd nici autostrăzi, nici spitale, nici şosele ocolitoare în jurul marilor aglomerări urbane. Unii ar fi tentaţi să creadă că dacă tot n-a făcut investiţii majore, PSD s-a preocupat exclusiv de bunăstarea românilor. Din nefericire, lucrurile nu stau deloc aşa. Guvernele socialiste s-au grăbit să sugrume tot felul de libertăţi, să emită legi cu dedicaţie pentru ştabii de partid cu probleme penale şi să schimbe codurile fiscale de câteva ori pe an, pentru a mai aduna ceva bani cu care să momească electoratul.

A venit timpul intrării în normalitate, iar PNL nu va irosi resursele şi nu se va lansa în cheltuieli aiuritoare care nu aduc ulterior nici un beneficiu naţiunii. În aceste zile, lucrăm intens la Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, cel mai ambiţios program de investiţii demarat vreodată în România.

În loc să dăm românilor câte un peşte mic în fiecare zi, care oricum nu va rezolva problema hranei în familiile acestora, preferăm să le împărţim câte o undiţă, cu care românii să pescuiască singuri cât şi cum vor.

În acest mandat se va vedea clar diferenţa. Trebuie să abandonăm paradigma de tipul ”să se dea” şi să punem accentul pe construcţie şi dezvoltare. Dacă vom reuşi să ducem la bun sfârşit investiţiile pe care guvernul actual şi le-a propus, bunăstarea se va regăsi în mod sigur şi în casele românilor.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României