Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

  Reporter: „Cine e Marian Avram şi ce vrea, în afară de vot?“ Marian Avram: „Votul nu este scopul suprem în viaţă, eu doar...

 

Marian Avram

Marian Avram

Reporter: „Cine e Marian Avram şi ce vrea, în afară de vot?“

Marian Avram: „Votul nu este scopul suprem în viaţă, eu doar încerc să le arăt tulcenilor cine sunt, ce am făcut şi ce vreau să fac, depinde de mine şi de ei dacă vom realiza o colaborare benefică acestei zone a judeţului în care candidez, Colegiul numărul doi Tulcea. CV-ul meu este simplu de găsit, am, spun eu, o activitate destul de vizibilă, o carieră profesională, şi sincer mă bucur mai mult când ajung undeva şi omul îmi spune domnul doctor, nu domnul director sau secretar de stat, şi asta pentru că am fost şi voi rămâne medic veterinar, e meseria pe care o iubesc.

Vreau să fie bine, şi asta nu conform vorbei celebre a maestrului Hagi, să fie bine ca să nu fie rău, deşi e o vorbă care ascunde dorinţa oricărui om cu familie. Toţi vrem să fie bine pentru copii, pentru întreaga familie, dar trebuie să ne gândim şi la cei din jur, să încercăm să ajutăm cât mai mult în viaţă, cu asta rămânem în final“.

Reporter: „Cât aţi furat?“

Marian Avram: „Credeţi că un simplu deputat este chiar aşa deasupra legii? Vă înşelaţi şi exemplele sunt toată ziua în presă, cu deputaţi anchetaţi şi arestaţi chiar, nu merge chiar aşa, să scoţi legitimaţia de parlamentar şi gata, fug toţi procurorii.

Fiţi siguri că dacă aş fi făcut ceva eram de mult în toată presa, cu stenograme, cum se practică. Ce este cert şi restul sunt doar vorbe goale, cu care probabil paraşutaţii politic, nişte neica nimeni aduşi pe bani să candideze la Tulcea, vor încerca să împrăştie mizerii, asta pentru că ei nu au realizări cu care să se laude, este că nu am avut nici un dosar penal, nu am fost acuzat sau inculpat, sunt un om cu familie şi frica de Dumnezeu şi nu mi-aş risca libertatea şi familia pentru nimic în lume!

Reporter: „Aveţi Mercedes…“

Marian Avram: „Am şi e o vechitura excelenta, din seria celebra bot de cal, e fabricat în 1987, a mers pe câmp, prin noroaie, când mă chemau oamenii să le salvez animalele, la arat, mai ceva ca tancul. Spre deosebire de alţii care au Rolls Royce, la capitolul auto mai am două tractoare, semănătoare, disc, plug, ceea ce trebuie în curtea unui agricultor. Terenurile pe care le deţin nu sunt intravilane pentru afaceri imobiliare de milioane, ci terenuri agricole, am semănat, grâu, porumb, ca la toată lumea a mers greu, secetă, calamităţi, oamenii de la ţară ştiu cum e.

 Reporter: „De ce candidaţi, e mai linişte la câmp decât în Parlament..“

Marian Avram: „Da, dar tocmai pentru mai multă linişte pe câmp trebuie să faci gălăgie în Parlament, adică să cunoşti nevoile oamenilor, după ce te-ai confruntat şi tu cu ele, apoi să încerci să le rezolvi în Parlament. Dacă nu merg acolo să le spun colegilor despre ce e vorba şi ce trebuie făcut, acum vorbim de exemplu şi de problemele specifice Deltei, ei nu au de unde să ştie şi să rezolve ceva, trebuie să merg acolo şi să le explic, să voteze cum e mai bine pentru tulceni. Acum sincer, am experienţă Parlamentului, una e să cunoşti oamenii, tehnică, procedura legislativă, şi alta să te chinui trei luni doar ca să înveţi traseele actelor.

 Reporter: „Ce mesaj transmiteţi electoratului tulcean?“

Marian Avram: „Să judece corect situaţia şi să realizeze că doar un candidat tulcean merită să fie reprezentantul lor. Să nu se mai lase păcăliţi de trimişi gen Nati Meir sau de oameni care patru ani nu au făcut nimic, au votat tăieri de pensii şi salarii. Trebuie să voteze USL pentru că e singura soluţie de a scoate România din criză“.