Deschiderea proiectului – “Obiectiv turistic sat pescăresc tradiţional ”
Actualitate 1 iulie 2015 D.C.
Marți, 30 iunie 2015, Consiliul Județean Tulcea a fost gazda conferinței de lansare a proiectului “Obiectiv turistic sat pescăresc tradiţional ”.
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Vasile Strat, a reprezentat instituția la acest eveniment: “Alături de asociații ale pescarilor instituția noastră este membru fondator al FLAG, o organizație prin intermediul căreia numeroase asociații și unități administrativ – teritoriale au reușit să găsească în scurt timp soluția financiară pentru dezvoltarea infrastructurii din domeniul pescuitului și pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural și arheologic.
O recunoaștere a acestui fapt o constituie alocarea suplimentară de fonduri de care a beneficiat FLAG din partea Programului Operațional de Pescuit.
Realizarea investiției sat pescăresc tradițional va contribui la valorificarea resurselor locale tradiționale, a patrimoniului cultural și arheologic, la dezvoltarea comerțului cu produse tradiționale, toate aceste obiective fiind vizate de strategia FLAG – Plan de Dezvoltare Locală Integrată.
Este un proiect important pentru județul nostru pentru că sunt convins că după finalizarea sa va constitui un exemplu de bună practică pentru alte unități administrativ-teritoriale, pentru că și-a propus să vină în întâmpinarea necesității de a stopa declinul sectorului pescăresc și să sprijine dezvoltarea zonei, prin facilitarea desfășurării activităților specifice, dar și printr-o diversificare economică. ” a declarat domnia sa.
La conferința de presă au participat: Șacu Stere, viceprimar Tulcea, Vasile Strat, Vicepreședinte CJT, Paul Cononov, Președinte FLAG, Bogdan Mihalca, arhitect Primăria Tulcea, Mădălina Luca, manager de proiect, reprezentanții proiectantului și constructorului, echipa de implementare a proiectului, reprezentanți ai societății civile, etc.
Proiectul este implementat de Primăria Tulcea în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea și Asociația Ro-Pescador. Se dorește ca obiectivul ce se va realiza prin proiect, satul pescăresc, să devină un punct de atracție turistic, o locație deosebită unde se vor putea desfășura întâlniri și ateliere de lucru și se va promova astfel specificul județului nostru.
Parcul tematic ce va constitui acest obiectiv va cuprinde: zece gospodării din diferite zone aferente zonei pescărești deltaice, un pavilion cu arhitectura unei cherhanale, un bufet sătesc, un pavilion pentru ateliere de creație, două mori de vânt, un pavilion deschis ce va reproduce la scară redusă elemente arhitecturale de cult ortodox, un corp administrativ ce va funcționa ca un Centru de Informare.