Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

După Consiliul Județean, Primăria Tulcea ar vrea să cumpere fosta fabrică Tulco, oferind un preț similar, mult însă sub pretențiile lichidatorului! După Consiliul Județean, Primăria Tulcea ar vrea să cumpere fosta fabrică Tulco, oferind un preț similar, mult însă sub pretențiile lichidatorului!
Consilierii locali vor dezbate miercuri în ședință ordinară proiectul privind aprobarea raportului de evaluare a imobilului – teren și construcții, situat în Tulcea, str.... După Consiliul Județean, Primăria Tulcea ar vrea să cumpere fosta fabrică Tulco, oferind un preț similar, mult însă sub pretențiile lichidatorului!

Consilierii locali vor dezbate miercuri în ședință ordinară proiectul privind aprobarea raportului de evaluare a imobilului – teren și construcții, situat în Tulcea, str. Grigore Antipa nr. 3, fostă str. Portului nr. 40, înscris în cartea funciară nr. 42508, a imobilului – teren, situat în Tulcea, str. Portului nr. 40, înscris în cartea funciară nr. 42509 și a imobilului – teren și construcții, situat în Tulcea, str. Portului, nr. 40, înscris în cartea funciară nr. 42510, aflate în proprietatea Societății TULCO S.A., în faliment, ce sunt parte componentă a sitului arheologic așezări și necropole aferente Cetății Aegyssus, având cod LMI TL-I-s-A-05718 în vederea achiziționării acestora și constituirea comisiei de negociere.
Valoarea de piață stabilită de evaluatorul ales de Primărie, Prestim Impex SRL-evaluator autorizat Despina Camelia Iuliana, este de 10.833.000 lei, respectiv 2.270.000 euro. O valoare similară stabilise și evaluarea efectuată la solicitarea Consiliului Județean Tulcea, în urmă cu doi ani, respectiv 10.5 milioane lei, însă lichidatorul SC Cris Evalex IPURL Deva a respins oferta solicitând inițial 17 milioane de lei, după care a urcat prețul la 24 de milioane. Evident că tranzacția a căzut, deși Consiliul Județean a apelat inclusiv la instanță pentru validarea prețului stabilit de evaluator.
Acum primăria oferă un preț similar celui oferit de Consiliul Județean în 2019, cu posibilitatea unei majorări de maxim 25% în cadrul negocierilor. Deocamdată în comisia de negociere au fost nominalizați doar reprezentanții Primăriei- administratorul public Nicolae Bibu și un consilier juridic, urmând să fie aleși și trei consilieri locali.
E greu de crezut că lichidatorul va accepta suma stabilită de evaluatorul Primăriei, însă achiziționarea imobilelor din zona respectivă ar trebui să fie o prioritate pentru autoritățile locale, zona având potențial imens ca zonă de promenadă și divertisment, așa cum au mai toate orașele turistice.
„Acolo se pot duce toate pontoanele ce au legătură cu Delta, se pot realiza facilitați de acostare, este practic singura zonă cu acces la Dunăre ce mai este disponibilă în municipiu și se leagă de faleză, sunt multe opțiuni cu acel teren, e păcat să fie vândut de lichidator pe bucăţele, fără un plan de dezvoltare unitar “declara președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.