ETAPA 2: ÎNCEP LUCRĂRILE DE EXECUȚIE PENTRU REABILITAREA PORTULUI ȘI FALEZEI!
ActualitateDezvaluiri 2 iunie 2020 D.C.
Începând cu data de 15 iunie 2020 lucrările de modernizare a portului și falezei Tulcea întră în etapa a doua, de execuție, după partea de proiectare și avizare, a declarat președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Conform reprezentanților constructorilor, asocierea Max Boegl- Complex Delta, intrarea în amplasament în vederea organizării de șantier va avea loc pe data de 15 iunie, iar începerea efectivă a lucrărilor este planificată în data de 1 iulie, anul curent. Tronsoanele unde vor demara lucrările în prima etapă sunt 1,5 și 6, mai spun reprezentanții constructorului. Practic lucrările vor demara din capetele falezei, din zona Tulco în amonte și din zona gării, în aval.
Reprezentanții AZL vor demara informarea „chiriașilor “în vederea evacuării zonelor vizate, măsura începerii lucrărilor din capetele falezei urmând să afecteze mai puțini operatori de turism în acest sezon.
„Tulcenii vor putea vedea cu ochii lor că proiectul promis de noi este real, am promis că vom realiza acest proiect, acest angajament pe care l-am luat acum mai mulți ani, nu a fost ușor. Iată că acum toți cei care se îndoiau, se vor putea lămuri singuri odată cu începerea lucrărilor de execuție, pentru că deja s-a muncit foarte mult la cererile de finanțare, la avizare, lucruri mai puțin vizibile pentru tulceni dar care au necesitat foarte multă muncă. Mulți au promis, au vorbit, iată că noi realizăm ceva concret. Deja și concursul de idei este aproape gata, vom avea și o faleză amenajată modern pe o infrastructură reabilitată complet, este o satisfacție mare pentru mine, ca şi constructor de meserie, știind că voi lăsa ceva în urmă, un proiect foarte important pentru tulceni și pentru imaginea Tulcei în lume “a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Obiectivul general al proiectului privește modernizarea și dezvoltarea infrastructurii portuare care deservește traficul cu nave de mărfuri și traficul cu nave de pasageri, conform volumului actual și previzionat al cererii, în scopul creșterii eficienței și siguranței operațiunilor portuare. Indirect, modernizarea infrastructurii portuare creează premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor.
Obiectivele specifice ale proiectului se referă la reducerea timpului necesar pentru manevrele de acostare a navelor de mărfuri și pasageri în Portul Tulcea; creșterea gradului de siguranță în transportul fluvial de mărfuri și pasageri; modernizarea cheului pe o lungime de 1.510 m; modernizarea drumului de acces cu lungimea de 100 m și crearea de infrastructură portuară nouă cu o suprafață totală de 36.016,70 mp