Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Festivalul Bujorului în localitatea Agighiol Festivalul Bujorului în localitatea Agighiol
Sâmbătă, 19 mai 2018, în localiatea Valea Nucarilor și duminică, 20 mai 2018, în localitatea Agighiol din Județul Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”,... Festivalul Bujorului în localitatea Agighiol

Sâmbătă, 19 mai 2018, în localiatea Valea Nucarilor și duminică, 20 mai 2018, în localitatea Agighiol din Județul Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, din Tulcea va participa la manifestările prilejuite de Festivalul Bujorului, ediția 2018. Spectacolele se vor desfășura  – sâmbătă – în Căminul Cultural din Valea Nucarilor, și – duminică – pe Stadionul din Agighiol, ambele cu începere de la ora 13.00.

Sâmbătă, alături de micii dansatori de la „Dorulețul”, vor participa și Grupul de dansuri bulgărești „ASIGA”, precum și trupele de dans modern „4 FOR YOU”, „GALAXY KIDS” și „AGISTAR”, iar elevii Școlii gimnaziale „Valea Nucarilor”  vor susține un program artistic.

Duminică, la Agighiol, alături de dansatorii din ansamblul „Baladele Deltei”, vor participa și Grupul folcloric – femei din Agighiol, Formația de dansuri – copii ai Școlii gimnaziale „Valea Nucarilor”, Grupul folcloric de lipoveni din Mahmudia, Ansamblul folcloric „Golovița” din Ceamurlia de Jos, Ansamblul folcloric „Mușețeanca” din Însurăței – Brăila, Ansamblul folcloric „Mugurii Bărăganului” din Sudiți – Ialomița, Ansamblul folcloric „Mlădițe Dobrogene” din Văcăreni-Tulcea, precum și Grupul de dans modern „AGISTAR”. Invitata solist vocal a spectacolului de duminică va fi Ileana Lăceanu, iar în final se va desfășura concertul Trupei „Bambi”.

Membrii „Baladelor Deltei” nu vor avea o clipă de răgaz, deorece luni, 21 mai 2018, începând cu orele 10, ei vor susține un Spectacol „Lecție de folclor” la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 din Municipiul Tulcea. La acest spectacol vor participa  elevii grădiniței. El  va cuprinde cântece populare în interpretarea soliștilor vocali al ansamblului, suite de jocuri populare din unele zone etno-folclorice ale țării etc., toate cu acompaniamentul orchestrei ansamblului. Cei mici vor face cunoștință cu piesele costumelor populare, cu limbajul jocului tradițional și cu principalele instrumente care compun o orchestră.

Conducerea muzicală : profesor Aurelian Croitoru.

Coregrafia: profesor Ștefan Coman.