Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

FOSTUL ONG-IST DEVENIT GUVERNATOR NU MAI ARE TIMP DE SOCIETATEA CIVILĂ! FOSTUL ONG-IST DEVENIT GUVERNATOR NU MAI ARE TIMP DE SOCIETATEA CIVILĂ!
„ARBDD risca furia comunităţilor, urmând ca populaţia să strângă semnături, atâţia câţi trăiesc în teritoriu, şi să ceară Parlamentului, Avocatului poporului, Preşedenţiei Premierului, Ministerului... FOSTUL ONG-IST DEVENIT GUVERNATOR NU MAI ARE TIMP DE SOCIETATEA CIVILĂ!
Nicolae Raducu

Nicolae Raducu

„ARBDD risca furia comunităţilor, urmând ca populaţia să strângă semnături, atâţia câţi trăiesc în teritoriu, şi să ceară Parlamentului, Avocatului poporului, Preşedenţiei Premierului, Ministerului de resort să intervină pentru reformarea instituţiei şi legii de funcţionare “spune Nicolae Răducu, preşedintele Fundaţiei „Prietenii Deltei Dunării” Sulina

„În aceste zile, ca reprezentant al organizaţiei neguvernamentale FPDD am mers la Tulcea la sediul ARBDD, consumându-mi energia, resursele de timp şi financiare pentru a purta un dialog constructiv şi a transmite un mesaj legat de rezolvarea unor probleme curente domnului nou guvernator Malin Matei Muşetescu.

Odată ajuns în instituţie, după ce sunt anunţat de doamna secretară că am venit din Sulina pentru a prezenta spre rezolvare unele probleme, sunt înştiinţat că nu pot fi primit pentru că rezolva probleme interne.

Noi îi plătim pe figuranţi, sunt instituţie publică, problemele ce trebuie rezolvate prioritar sunt ale noastre ale celor din teritoriu care i-am acceptat, cu subordonaţii să-i are timp destul după ora patrusprezece. De fapt ARBDD –ul are mai multe procese cu salariaţii decât cu comunităţile fapt ce justifică poziţia prioritară a juristului că importanţă în instituţie, după guvernator, şi nu Directorul executiv, în site-ul administraţiei.

Prin acesta material şi cu conţinut istoric al existenţei ARBDD –lui îi transmit domnului Malin Matei Muşetescu că Guvernul României a legiferat studenţiilor să circule cu trenul gratuit în România şi că această Administraţie se cam supraevaluează, înfoindu-se degeaba, neacceptând pe plajă de nisip că studenţii aflaţi în taberele de studiu să se campeze în corturi. Studenţi nu au bani de pensiune. Nu au voie să se campeze în corturi, fără să explice cineva din administraţie ştiinţific şi la obiect cu ce influenţează negativ plajă de nisip corturile, atâta timp cât sunt condiţii prin există toaletelor, curent electric şi desigur administraţia prin agenţii lor pot supraveghea dacă respectă regulile ecologice..

IMG_4454Doream să-i clarific domnului Malin Matei Muşeteşcu că în Sulina, pe plajă de nisip încă din anul 1998, s-a construit printr-un proiect PHARE – PAEM (măsuri active pentru combaterea şomajului) două locaţii care crează cca. Cincizeci de locuri de muncă pentru tineri în timpul sezonului turistic. Programul PAEM s-a desfăşurat concomitent în mai multe ţări europene, raportarea eficienţei Programului s-a făcut la o reuniune de lucru PHARE în Italia unde a fost şi reprezentanţii ONG-lui beneficiar din Sulina.

Proiectul consemnează în Pv. de evaluare PHARE – PAEM că în locaţii vor funcţiona două sau trei IMM-uri care vor desfăşura activităţii de servicii de alimentaţie specific celor de pe toate plajele. Locaţiile dispun de toate autorizaţiile şi avizele necesare, Precizăm că activitatea acestor IMM-uri nu este deloc poluanta sau cu efect negativ asupra mediului,

Obstrucţionarea permanentă a activităţii IMM-urilor ne va obliga să informăm autoritatiile naţionale şi Programele Europene de obstrucţionarea proiectelor în atingerea scopului şi obiectivelor acestora de către ARBDD. ARBDD obstrucţionează intenţionat activitatea IMM-urilor fără să poată prezenta nici un fel de argumente concrete fundamentate pe analiza ştiinţifica ci doar pe interpretarea unui anumite persoane.,

IMM-urile au respectat legea, prezentând ARBDD- lui Bilanţ de mediu de nivel I, şi Raport la Bilanţ întocmit de specialist acreditat de Minister. Cine în ce calitate şi în baza cărei competente său act normativ refuza să respecte legea şi să ignore aceste documente profesionale legale.

Organizaţia noastră doreşte comunicarea reală cu toţi factorii interesaţi de Delta Dunării, abordarea civilizată a situaţiilor cu care ne confruntăm – pentru că noi suntem cei care ne cunoaştem cel mai bine problemele locale sociale şi de mediu, dorim dialog pertinent, concret şi corect în soluţionarea realistă a problemelor comunităţilor locale, prin consultarea şi implicarea tuturor celor ce trăiesc în condiţiile vitrege ale Deltei Dunării.

Noi organizaţia neguvernamentală FPDD am scris, în anul 1991 primul articol în ziarul România Liberă despre nevoia existenţei Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi dorim respectul cuvenit.

Fundaţia „Prietenii Deltei Dunării” are obligaţia morală – pe care se va strădui să o ducă la bun sfârşit – să aducă la cunoştinţa autorităţilor de decizie din România, garantului Constituţiei – Preşedintele României, Parlamentului, Guvernului, a altor organisme din spectrul naţional, european şi internaţional – UE; Comisia Europeană, Banca Mondială UNESCO, GEF, IUCN,… situaţia respectării şi rezolvării drepturilor noastre. Nu ştim dacă ARBDD chiar doreşte să-i fie cunoscute abuzurile.

Organizaţia noastră este eligibila după vizita reprezentanţilor Băncii Mondiale, a fost menţionată în două raporte ale CE, are participări la diverse lucrări desfăşurate la Geneva, Strasbourg, Praga, Viena, Bruxelles, Budapesta, Nurenberg, Paris, Lyon, Samsun, Istanbul alături de trei premieri Radu Vasile, Nicolae Văcăroiu, Mugur Isărescu la sumiturile de dezvoltare a tăriilor Marii Negre… S-a întâlnit cu Preşedinţii României, Premieri, Europarlamentari, Ambasadori. Ultima invitaţie la Guvern a fost a premierului domnul Ciolos.

FPDD a desfăşurat proiecte de mediu, sociale, culturale în ţară şi în străinătate Austria, Ungaria, Ucraina, fundaţia fiind parteneră cu organizaţii internaţionale puternice care ne pot ajuta în activitate prin alerte la autorităţii de decizie şi finanţare..

Strategia Europa 2020, reprezintă un document în conţinutul căruia sunt explicit menţionate atributele ONG-urilor că actori ce trebuie să fie implicaţi în procesul de elaborare a unor politici publice în toate domeniile sociale de activitate şi decizie.

Preşedinte Răducu Nicolae. “