FOSTUL PRIMAR TORNEA A „GREBLAT“ IEFTIN TERENURILE DIN TURCOAIA!

 

Contractele stau marturie

Contractele stau marturie

Fostul primar al comunei Turcoaia, Gheorghe Tornea, este acuzat că făcut afaceri în familie cu terenurile comunei. În perioada în care a fost primar Tornea o sumedenie de terenuri au ajuns pe bani puţini pe mâna societăţii comerciale AMP TORNEA, a cărui administrator era chiar primarul şi ulterior fiul acestuia. Cum s-ar spune, cine împarte parte îşi face!

Pe rolul instanţei există deja mai multe dosare prin care actuala conducere a Primăriei Turcoaia încearcă să aducă înapoi comunităţii câte ceva din terenurile „greblate “de familia Tornea. Există chiar şi plângeri penale pentru abuz în serviciu şi conflict de interese împotriva fostului primar.

TOATE TERENURILE BUNE AU PLECAT LA FIRMA FOSTULUI PRIMAR

Cu greu mai găseşte actuala administraţie a comunei Turcoaia un petec de teren care să poate fi folosit fie pentru a fi alocat tinerilor ce doresc să îşi construiască o casă, fie pentru alte activităţi benefice comunităţii. Asta pentru că mai toate au ajuns pe mâna familiei Tornea şi asta pe doi lei.

De exemplu, 98 de hectare aferente Amenajării Piscicole Turcoaia au ajuns la AMP TORNEA contra sumei ridicole de 20 de euro pe hectar pe an! Practic primarul i-a pus pe tava fiului şi până la urma familiei sale aproape 100 de hectare cu mai puţin de un milion de lei vechi pe hectar pe an! Nu-i aşa că vă doriţi să fi fost înfiaţi de fostul primar Tornea?

Mai tare este un alt contract de concesiune către firmă lui Tornea, un teren de 4,88 hectare pe care familia Tornea vrea să construiască un camping. Aici primarul a rezolvat problema pe 49 de ani dintr-o singură plata: 19 milioane de lei vechi per total. Mai exact ceva mai puţin de 40 de lei pe an pentru întreaga suprafaţă, cam cât zece beri. Sună bine nu? Degeaba, dacă nu faceţi parte din familia fostului primar.

Printre altele firma fostului primar a mai beneficiat de un teren intravilan de 8000 de metri cu numai 620 de lei, un alt teren de 30.000 de metri pătraţi cu numai 2100 lei, mai multe bunuri imobile ce au aparţinut fostei Piscicola Macin, că de, tot primise şi terenul, apoi AMP TORNEA a mai luat de la Consiliul Local cu enormă suma de 320 de lei un alt teren de 2500 de metri pătraţi, semnat la cumpărător chiar de primarul Tor nea Gheorghe, fără nici o jenă! Şi ar mai fi o groază de loturi ce au ajuns la Tornea dar deja aţi prins ideea.

Pe rolul instanţei se afla mai multe dosare prin care Primăria Turcoaia încearcă să recupereze terenurile ce au ajuns, ilegal spun motivările, pe mâna firmei familiei Tornea.

„S-a solicitat constatarea nulităţii absolute a contractelor de vânzare cumpărare încheiate prin fraudarea legii, în sensul că fostul primar Tornea Gheorghe în calitate de reprezentant al Consiliului Local Turcoaia a încheiat mai multe contracte cu societatea la care era administrator, AMP TORNEA “spun reprezentanţii Primăriei Turcoaia.

Deasemenea, pe numele fostului primar Tornea a fost depusă plângere penală pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

După toate cele înşirate dacă localnicii vor mai dori cumva să utilizeze celebra lozinca Noi vrem pământ!, actuala conducere îi poate îndruma la sigur: cereţi de la Tornea, că acolo sunt mai toate!