Grupare specializată în fraude de asigurări, cu ramificaţii la Sarichioi!
Actualitate 20 ianuarie 2014 D.C.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările în dosarul privind pe M. Camelia de 43 ani din com. Mera jud. Vrancea, V. Aurelia de 43 ani din com. Broșteni jud. Vrancea, B. Luciana de 25 ani din București, C. Florin de 27 ani din com. Mera jud. Vrancea, M. Ionelia de 25 ani din com. Dumbrăveni jud. Vrancea, S. Constantin de 31 ani din București, S. Marian de 38 ani din București, D. Viorica de 39 ani din București, P. Dan de 31 ani din București, A. Alina de 29 ani din com. Sarichioi jud. Tulcea, A. Dumitru, de 37 ani din com. Sarichioi jud. Tulcea, C. Adriana de 34 ani din București şi C. Costel de 40 ani din București cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire/aderare la grup infracţional organizat (art. 7 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate), înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (art. 215 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 290 din Codul Penal), uz de fals (art. 291 din Codul Penal) şi spălare de bani (art. 29 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism).
Începând cu anul 2010, a fost constituită gruparea de criminalitate organizată, având drept scop obţinerea de foloase materiale prin fraudarea unor societăţi de asigurări, atât din România, cât şi din străinătate.
Fraudarea se realiza prin falsificarea documentelor de solicitare a despăgubirilor, care aveau la bază evenimente asigurate nereale produse cu ocazia deplasării în străinătate a mai multor persoane.
Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate 7 societăţi de asigurare cu sediul în România, prejudiciate cu suma de 589.872,17 lei.
În cadrul cercetărilor au fost identificate și societăţi de asigurare cu sediul în străinătate (Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, S.U.A. şi Hong Kong) care au fost fraudate.
Cercetările au fost efectuate cu cei 13 învinuiţi în stare de libertate
Pentru desfăşurarea activităţilor s-a colaborat cu Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Brigăzile de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti și Ploieşti, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea şi Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea.