HAINE SPORT „ORIGINALE“ CONFISCATE IN TULCEA

foto arhiva

foto arhiva

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container  sosit  în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, jucării susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul unei acţiuni de verificare a unei societăţi comerciale, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi lucrători ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit articole sportive susceptibile a fi contrafăcute.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 150.000 lei dacă  ar fi originale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi lucrători ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea au verificat o societate comercială în care se ofereau spre comercializare produse susceptibile a fi contrafăcute.

Au fost descoperite 73 articole reprezentând echipament sportiv, inscripţionat cu însemnele distinctive ale unor formaţii de fotbal, cu o valoare de aproximativ 11.650 lei.

Administratorul societăţii comerciale nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru respectiva marfă şi nici acordul titularilor de marcă pentru comercializarea acesteia.

Poliţiştii de frontieră au ridicat marfa în vederea continuării cercetărilor, conform procedurilor legale.

„În cauză au întocmite dosare penale pentru administratorii societăţilor comerciale, doi cetăţeni români cu vârste de 26 şi 50 ani, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, respectiv municipiul Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată“ transmite purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent principal de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.