Interviu: „ Vreau să fiu cu inima împăcată că a rămas ceva bun în urma mea“
ActualitatePolitica 29 aprilie 2014 D.C.
Este de profesie avocat, dar interesul față de ceea ce se întâmpla în jur și dorința de a schimba ceva în Județul Tulcea, l-au motivat ca la 27 de ani să intre în politică. Membru al Partidului Democrat Liberal, organizația Tulcea, tânărul politician Victor Georgescu este președintele Organizației de Tineret a Partidului Democrat Liberal Tulcea, prim vicepreşedinte al PDL Tulcea și candidat la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a acestui an. Meseria i-a oferit posibilitatea să intre în contact cu diferite tipuri de oameni, să le înțeleagă nevoile, fapt ce l-a făcut să realizeze că doar printr-o implicare activă în politică și în comunitatea din care provine, are menirea de a face ca vocea sa și a tinerilor pe care îi reprezintă să poată fi auzită.
De ce ați intrat în politică?
Victor Georgescu: M-a pasionat fenomenul politic încă de mic copil. Bunicul meu a fost liberal și monarhist, iar eu locuind cu bunicii în perioada de după revoluție, lipeam afișe cu Radu Câmpeanu prin cartier și prin scările de bloc. De-a lungul timpului am simpatizat mai multe mișcări politice. În timpul facultății l-am simpatizat, bunăoară, pe Vădim Tudor, însă, m-am decis mult mai târziu să mă înscriu într-un partid politic, în anul 2007, cu toate că familia mea nu au fost de acord cu această decizie. Am ales PDL datorită doctrinei sale politice și a valorilor de dreapta, valori care sunt promovate la nivelul partidului, dar și datorită echipei (o parte dintre prietenii mei erau deja membrii PDL).
Tinerii din România au un interes moderat fata de politică, atât cât să ştie „ce se întâmpla”. Care credeţi că sunt motivele?
Victor Georgescu:Tinerii se află la o vârstă la care sunt preocupați de educație, de începutul unei cariere, de întemeierea propriei familii. Puțini însă se implică, fie în partidele politice, fie în organizațiile de tineret ale acestora și datorită faptului că și-au pierdut încrederea în tot ceea ce înseamnă politică, încredere pe care și-au pierdut-o și majoritatea cetățenilor acestei țări.
Ce sfaturi le-ați da totuși tinerilor care sunt interesați și care ar dori să se implice în viața politică?
Victor Georgescu: Schimbarea clasei politice este esențială, salutară pot spune, pentru viitorul României, iar tinerii sunt beneficiarii a tot ce se construiește bine sau rău în prezent, și din acest motiv indiferența nu este o soluție, soluția este implicarea. Una dintre principalele valori de dreapta este chiar dreptatea, suntem generația cea mai revoltată de nivelul pe care corupția l-a atins în societatea noastră, pentru că noi suntem cei mai afectați de această stare de fapt. Corupția este un fenomen pe care nu noi l-am inventat, nu noi l-am întreținut și nu vrem să conviețuim cu el. Pe acei tineri, care au o afinitate spre latura politică, îi sfătuiesc să încerce să facă abstracție de faptul că tinerii sunt promovați cu condiția de a nu se ridica peste „nivelul intelectual” al seniorilor. Sunt de părere că prin perseverență și multă răbdare vor reuși, însă, ceea ce este esențial, să nu-și neglijeze profesia, meseria.
Candidați pe lista Partidului Democrat Liberal pentru Parlamentul European, ce v-a determinat să faceți acest pas?
Victor Georgescu: Am făcut acest pas datorită susținerii pe care am primit-o din partea organizației județene, și nu în ultimul rând pentru că partidul mi-a cerut-o. În același timp, nu putem face abstracție de faptul că, ceea ce se întâmplă în Parlamentul European ne privește direct pe noi, cetățenii acestei țări, mai ales că, 70% din legislația adoptată în Parlamentul European devine legislație națională, iar echipa din care fac parte, alături de Theodor Stolojan și Monica Macovei este într-adevăr o echipă competentă. În altă ordine de idei, sunt personal preocupat de situația tinerilor care plecă din județul nostru și care nu se mai întorc în Tulcea. Revin doar în weekend-uri sau în vacanțe pentru a-și vizita familia. Experiența ultimilor ani, în contextul crizei economice, a reconfirmat importanța deosebită a inițiativei antreprenoriale și nevoia stimulării spiritului întreprinzător în rândul tinerilor. Administrația locală cred că poate face mai multe în acest sens. Ar putea dezvolta și aplică politici de atragere și menținere a investitorilor în turism, a anumitor multinaționale care pot oferi un mediu competitiv, cu salarizări decente, la nivelul celor din alte orașe mari, în condițiile în care ar avea un sprijin în cadrul Parlamentului European. Probabil așa îi putem convinge să revină să lucreze și să trăiască în Tulcea.
Ce alte planuri de viitor mai aveţi?
Victor Georgescu: Nu țintesc spre o anumită funcție și nu sunt avid după putere, dacă asta încercați să aflați. Planul meu de viitor este să muncesc în partid, să mă perfecționez permanent pe plan profesional și, bineînțeles, să pot ajuta comunitatea din care provin, deoarece sunt nenumărate lucruri, proiecte ce se pot face aici, iar la finalul carierei să fiu cu inima împăcată că a rămas ceva bun în urma mea.
A consemnat
Petru Ţincoca