JURILOVCA ARE CEL MAI BUN BORŞ DE PEŞTE DIN DELTA!
ActualitateFotogalerii 9 septembrie 2013 D.C.
Prima ediţie a Festivalului Borşului de Peşte din Delta Dunării desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Crişani a fost un succes, oaspeţii fiind încântaţi de gastronomia tradiţională degustata de toată lumea.
Dincolo de euforia generală a fost totuşi şi un concurs serios, desfăşurat pe două secţiuni. La capitolul gastronomie deltaică juriul alcătuit din maestrul Ştefan Coman, Roland Brânză, Misu Chiruc- preşedintele ANTREC România şi Cristian Dogaru a avut o misiune grea dar plăcută. Primul loc a fost adjudecat de echipă din Caraorman, urmat de cel din Jurilovca şi de Crişan 1.
Duminica a fost ziua borşului de peşte, echipajele demonstrându-şi măiestria spre încântarea turiştilor. După îndelungi dezbateri şi degustări juriul a decis că, cea mai bună ciorba de peste a fost cea gătită de echipajul din Jurilovca.Pe locul secund s-a clasat ciorba echipei din Sulina iar pe locul trei s-a clasat cea a echipei Crişan 1.
La manifestare au participat şi oficialităţi printre care ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea Horia Teodorescu, vicepreşedintele George Şişcu, prefectul Lucian Simion, senatorul Octavian Motoc, guvernatorul Eduard Bratfanof.
„Spun că pentru o primă ediţie când micile greşeli sunt inerente, a ieşit foarte frumos. Sper să devină un eveniment de tradiţie care să atragă din ce în ce mai mulţi turişti de la an la an, lumea să vină în Delta să guste din gastronomia tradiţională, naturală, să reuşim să educăm publicul, turiştii să iubească Delta Dunării şi bucătăria de aici “a declarat Silviu Gheorghe, iniţiatorul acestui festival organizat de A sociaţia Naţională a Turismului Rural Ecologic şi Cultural filiala Tulcea, cu sprijinul Fondului European pentru Dezvoltare Regională şi al Guvernului României.