Noua majoritate se simte:„Centru de permanență și o unitate de primire urgențe la Babadag “

În  cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Tulcea, vicepreședintele PSD, senatorul Trifon Belacurencu a transmis mesajul său de încredere că tulcenii vor face alegerea potrivită pe data de 2 noiembrie.

Senatorul tulcean spune că are încredere în faptul că majoritatea tulcenilor (peste 50% din electoratul din județ) vor vota Victor Ponta pentru președinția României (poziția IV pe buletinul de vot).

„Sunt convins că tulcenii vor alege Victor Ponta pentru că aceasta este alegerea optimă. Motivul: este singurul care a încercat să repare nedreptățile aduse de agresiunea barbară a regimului Boc-Băsescu“, a explicat senatorul tulcean, care a prezentat și principalele măsuri luate de actualul guvern, printre care creșterea salariilor la nivelul dinaintea tăierilor și creșterea pensiilor (cu încă 5% începând cu anul 2015).

În completare, președintele executiv a PSD Tulcea, Vasile Strat, a vorbit despre măsurile luate de Guvernul Ponta pentru sistemul de sănătate din județul Tulcea.

„Chiar în luna octombrie a fost aprobat (n.n. în consiliul local Babadag) transferul clădirii în care a funcționat spitalul închis pe mandatul lui Emil Boc și care urmează să ajungă la Consiliul Județean Tulcea pentru a fi redeschis. Acolo va funcționa un centru de permanență și o unitate de primire urgențe în beneficiul populației din Babadag și din împrejurimi. Vă amintesc că acest spital deservea peste 90.000 de oameni, dintre care foarte mulți copii“, a precizat Vasile Strat.

În aceeași ordine de idei, Trifon Belacurencu a vorbit despre inconștiența celor care au închis singurul spital din Delta Dunării, cel de la Sulina, efectele acestui gest fiind tragice. „Numai eu știu trei cazuri de persoane care au făcut infarct și care nu au putut fi salvate din cauza lipsei unui spital în deltă. Ca un om al Deltei, am fost contrariat de această măsură luată de guvernul de la vremea aceea“.

Măsura vine după ce luni de zile fosta majoritate A.C.L. din Consiliul Local Babadag, din motive dubioase, nu a pus pe ordinea de zi transferul imobilului respectiv, pentru a induce ideea că de vină pentru lipsa spitalului ar fi guvernarea P.S.D. şi conducerea Consiliului Judeţean. Noua majoritate condusă de noul viceprimar Iordan Năstase a rezolvat deja problema imobilului urmând ca Babadagul să beneficieze în scurt timp ce un nou centru de permanenţă.