Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Patru abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor și iezilor Patru abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor și iezilor
În judetul Tulcea, nu s-au inregistrat solicitari din partea primăriilor,  privind organizarea unor spatii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor si iezilor, anunță Direcția Sanitar... Patru abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor și iezilor

În judetul Tulcea, nu s-au inregistrat solicitari din partea primăriilor,  privind organizarea unor spatii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor si iezilor, anunță Direcția Sanitar Veterinară

În judetul Tulcea, sacrificarea mieilor si iezilor, proveniti din gospodarii, ferme şi localităţi indemne de boli transmisibile, identificati conform legislaţiei în vigoare, se efectueaza numai  in urmatoarele abatoare autorizate sanitar veterinar: SC HOLDER TRADE SRL –Baia (marca de sanatate nr. 304 CE), SC GAZDI PROD SRL –Stejaru (marca de sanatate nr. 454 CE), SC COSMIT TL – Ceamurlia de Sus (marca de sanatate nr. 494 CE), SC ECOMEAT CDC SRL (marca de sanatate nr. 700 CE),  ;

Pentru perioada 01.04.2019 – 01.05.2019, DSVSA Tulcea a dispus  măsuri specifice, precum şi intensificarea controalelor sanitare veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală, in scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, avand in vedere faptul ca in acesta perioada, în mod tradiţional, creste  consumul de produse de origine animala si non-animala.

– se va asigura respectarea regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii.;

– se va verifica ca transportul mieilor sa fie efectuat numai in mijloace auto autorizate/inregistrate sanitar veterinar, animalele sa fi insotite de certificate veterinare care sa ateste starea de sanatate, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar;

-carcasele de miel se vor livra din abatoare numai insotite de certificate sanitare veterinare si marcate corespunzator, cu o marca de sanatate de forma ovala;

-se va asigura mentinerea lantului frigorific pe perioada transportului, depozitarii si cemercializarii, fiind interzisa comercializarea carnii de miel in spatii improvizate, in care nu este asigurata o temperatura  adecvata si o stare de igiena corespunzatoare.