Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PESCAR AMENDAT PENTRU CĂ NU AVEA BULETIN. TEODORESCU: „E NESIMŢIRE” PESCAR AMENDAT PENTRU CĂ NU AVEA BULETIN. TEODORESCU: „E NESIMŢIRE”
  Un pescar autorizat din Mahmudia s-a plâns autorităţilor judeţului vizavis de şicanele la care a fost supus de către un reprezentant al Poliţiei... PESCAR AMENDAT PENTRU CĂ NU AVEA BULETIN. TEODORESCU: „E NESIMŢIRE”

 

Un pescar autorizat din Mahmudia s-a plâns autorităţilor judeţului vizavis de şicanele la care a fost supus de către un reprezentant al Poliţiei de Frontieră. În cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Prevenire şi Combatere a Braconajului Piscicol pe teritoriul administrativ al judeţului Tulcea, şedinţă care s-a desfăşurat la Căminul Cultural din localitatea Mahmudia, pescarii au ridicat o serie de probleme în relaţia cu autorităţile.

„Pur şi simplu suntem umiliţi, şicanaţi până ne prind cu ceva. Eu am fost oprit de un echipaj în timp ce dădeam o toană la scrumbie. Domnul de la Frontieră a cerut toate actele, i-am dat, permis, autorizaţii etc, tot. Când a văzut el că nu găseşte nimic la actele de pescar a inventat ceva, zice, da buletin ai, nu ai amendă, şi pac două milioane jumătate amendă, a găsit ceva să îşi facă planul” s-a plâns unul dintre pescari.

„În acest caz e clar că e vorba de reavoinţă, chiar puţină nesimţire, sper ca domnul Albaceanu, aici prezent, să ia măsuri” i-a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, pescarului în cauză.

În general pescarii din Mahmudia au reclamat birocraţia şi taxele ridicate pentru autorizări. Preşedintele Teodorescu, şi-a manifestat interesul pentru problemele pescarilor şi i-a asigurat că va sprijini organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi ai Căpităniei Zonale Tulcea, ce va avea ca scop abordarea punctuală a modificărilor legislative în ceea ce priveşte ambarcaţiunile de pescuit. Totodată, domnia-sa a propus să se stabilească o întâlnire între federaţiile de pescari şi instituţiile cu atribuţii în domeniu (în speţă, Căpitănia Zonală Tulcea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură) în cadrul căreia să se întocmească un proiect de Hotărâre de Guvern în care să fie incluse problemele pescarilor din Delta Dunării.

În ceea ce priveşte obţinerea avizelor şi autorizaţiilor pentru funcţionarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare pentru pescuitul comercial, conform informaţiilor transmise de reprezentantul A.R.B.D.D. este în curs de apariţie/publicare Ordinul emis de Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură privind nominalizarea punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare autorizate pentru pescuitul comercial din Delta Dunării pe anul 2014, în forma propusă de A.R.B.D.D.

După preluarea tuturor problemelor ridicate de pescarii din zona Mahmudia, la finalul şedinţei Prefectul judeţului Tulcea, domnul Lucian-Eduard Simion, le-a transmis acestora că va avea în vedere problemele prezentate şi va face demersurile necesare transmiterii lor către forurile superioare în vederea soluţionării.