PREŞEDINTELE TEODORESCU AR PUTEA DEVENI PROPRIETARUL POSTULUI REALITATEA TV!
ActualitateDezvaluiri 5 septembrie 2014 D.C.
„REVOLTĂTOR. Hotel construit ILEGAL în Delta Dunării. Autorităţile tac mâlc “titra mai ieri, ireal o televiziune de ştiri, fără să se deranjeze, tipic, să verifice măcar legislaţia în vigoare, care i-ar fi lămurit fără să mai fie nevoie de lecţii de documentare din partea Consiliului Judeţean…
„O familie de afacerişti din Tulcea a ridicat un hotel luxos de patru stele în mijlocul unui areal natural, protejat prin lege. Clădirea nu are aviz de construcţie de la primăria din localitate şi nu respecta aproape nici un punct din regulamentul de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Hotelul a fost ridicat în satul Dunavatul de Jos, la 54 de kilometri de Tulcea, în mijlocul unui paradis natural. Hotelul Carol I, deţinut de societatea comercială Speed Travel SRL, nu are nici măcar un aviz de construire de la primăria localităţii Murighiol, de care aparţine satul Dunavat. În momentul în care s-a aflat că jurnaliştii desfăşoară o amplă anchetă în zonă, primarul şi viceprimarul localităţii Murighiol şi-au închis telefoanele mobile. În plus, la primăria din localitate, singurul funcţionar de la direcţia de urbanism a intrat în concediu.
Marin şi Bogdan Gostin sunt administratorii firmei care deţine acest hotel construit într-o zonă protejată din Delta Dunării. Proprietatea a fost cumpărată cu 282.000 euro, bani primiţi de preşedintele CJ Tulcea pentru hotel, preşedinte al consiliului judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Probabil tocmai această relaţie de afaceri între Teodorescu şi Gostin a determinat autorităţile locale din Murighiol să închidă ochii la construirea unui hotel într-un areal natural protejat prin lege“ titra postul Realitatea.
Au uitat sa precizeze faptul ca la momentul respectiv Teodorescu nu era presedintele Consiliului Judetean Tulcea….
MINCIUNI DEMONTATE CU LEGEA
Consiliul Judeţean Tulcea a pus la dispoziţia grăbiţilor şi neinformaţilor reporter de la Realitatea TV autorizaţia de construcţie, cu numărul 32 din 1 septembrie 2003, emisă conform legislaţiei în vigoare. Era mai simplă şi… o simplă consultare pe google, acolo unde se poate citi legislaţia.
„Societatea Speed Travel SRL a solicitat și primit, în anul 2003, autorizație de construire pentru „Amenajare dotare turistică în construcții existente“ pe imobilul – teren în construcții – situat în județul Tulcea, comuna Murighiol, satul Dunavățu de Jos, kilometrul 54 (situat în extravilan). În acest sens, transmitem, atașat, o copie a acestei autorizații. Autorizația de construire cu numărul 32 a fost eliberată în data de 1 septembrie 2003. Menționăm faptul că la dosar au fost depuse toate documentele necesare pentru emiterea acestei autorizații (conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii). Pe data de 20 septembrie 2005 a fost semnat procesul verbal nr. 25 de recepție finală. Comisia de recepție a fost formată din adm. SPEED TRAVEL, contabil SPEED TRAVEL, specialist construcții. În ceea ce priveşte documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire, acestea sunt prevăzute în Ordinului nr. 839/2009. În legătură cu întrebarea dumneavoastră legată de normele impuse pentru construcţiile din Delta Dunării, acestea sunt prevăzute în HG 1516/2008 publicată în M.O. nr. 838 din 12 decembrie 2008. Facem mențiunea că Teodorescu Horia (administrator al SPEED TRAVEL la momentul realizării lucrărilor la care faceți referire), a cesionat părțile sociale către Marin Gostin în anul 2010. Menționăm, de asemenea, faptul că autorizaţia de construire a fost emisă înainte de publicarea în Monitorul Oficial a HG 1516/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării (în M.O. nr. 838 din 12 decembrie 2008). În plus, lucrările de construcţie au fost finalizate cu trei ani înainte de publicarea în MO a acestei Hotărâri de Guvern. În ceea ce priveşte instituţia care emite autorizaţia de construire, vă facem cunoscut faptul că, potrivit legii, primăriile care nu au un compartiment specializat în urbanism încheie convenţii cu instituţia Consiliului Judeţean Tulcea. Întrucât în anul 2003 primăria Murighiol nu avea un astfel de compartiment, atribuţiile referitoare la emiterea autorizaţiei de construire pentru acest obiectiv a revenit Consiliului Judeţean Tulcea“, lămuresc cu acte în regulă problema reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea.
Lămuriri care vin pentru că unii nu ştiu să citească o lege, dar când primează alt interes, care nu îl viză, surpriză, pe preşedintele Horia Teodorescu, ci alte afaceri imobiliare ale familiei Gostin ce s-au vrut puse la punct prin această bombă goală de presă, ce mai contează realitatea…
Cert este că, la valoarea actuală a postului Realitatea, aflat în insolventa, preşedintele Teodorescu nici nu ar trebui să solicite daune prea mari ca valoare într-un proces pentru a deveni proprietarul postului respectiv!