Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMAR PDL DIN TULCEA: „VOI VOTA VICTOR PONTA“ PRIMAR PDL DIN TULCEA: „VOI VOTA VICTOR PONTA“
Îmi asum hotărârea de a-l sprijini la alegerile prezidențiale 2014 și de a-l vota pe candidatul Partidului Social Democrat, Victor PONTA-transmite printr-un comunicat de... PRIMAR PDL DIN TULCEA: „VOI VOTA VICTOR PONTA“

Îmi asum hotărârea de a-l sprijini la alegerile prezidențiale 2014 și de a-l vota pe candidatul Partidului Social Democrat, Victor PONTA-transmite printr-un comunicat de presa primarul comunei Luncavita, Stefan Ilie,membru PDL.

„Alegerile prezidențiale 2014: stres, luptă, dușmănie, constrângere, golănie, minciună, șantaj, mită, prostituție și cam atât. Nu diferă cu nimic față de alegerile prezidențiale din 2009 și din 2004. Mă opresc aici, nu merg mai înapoi în timp, deoarece atunci nu eram primar și le vedeam poate altfel. Mă opresc și privesc în viitor, deși cuvântul „viitor” nu l-am trecut în definiția alegerilor prezidențiale 2014. Cert este că și viitorul va exista, dar e incert ce fel de caracteristici va avea. Sper să-i rămână speranța.

Cu ocazia acestui nou scrutin, sunt din nou la un moment important al carierei mele administrative ca primar al Comunei Luncavița. Spun „carieră administrativă” deoarece eu cred cu tărie, și am mai spus-o, că primarii nu sunt politicieni, ci administratori! „Primarul politician” este acea specie, care urmărește și un cumul politic în interes propriu pe lângă totalitatea progreselor edilitare în interes civic, iar eu am putut distinge multe exemplare, care au ajuns, unele din ele, chiar și la cel mai înalt nivel: CIORBEA, BĂSESCU, BOC, sau care tind către același „target” precum IOHANNIS, sau cine știe când, OPRESCU. Ce să spun? – Cinste lor pentru dorință și ambiție! Mi-aș fi dorit însă ca fiecare primar ajuns policitican (deputat, senator, ministru, președinte, etc) să fi sprijinit administrația publică locală, să o fi descentralizat administrativ și financiar și nu să fi participat la complotul politic național, care în toată perioada postdecembristă a transformat-o, împreună cu întreaga națiune, într-o masă de manevră, cu povești cât mai frumoase și mâini întinse pentru a căpăta promisa pomană!

Îmi spun povestea mea acum și îmi asum cu certitudine cuvintele. Am învățat despre ce e „stânga” și „dreapta”, am crezut în idei, am visat la o democrație a principiilor respectate. Din păcate trăiesc într-un tot mai înalt și încăpător turn Babel, unde astăzi suntem în același timp și diferiți și la fel, și prieteni și dușmani, și liberali și socialiști și cinstiți și josnici. Eu însumi mă regăsesc peste tot în acest turn al tuturor limbilor comportamentale. La început nu am vrut să fac parte din el, dar odată intrat nu am mai putut ieși, încât nici oglinda în care mă uit nu mai știe ce să reflecte: uniunea națională, dreptatea și adevărul, socialul liberal sau creștinul liberal, deși de fiecare dată mă transform în pofida mea, mă trezesc schimbat fără ca nici eu să nu am timp să-mi cer acordul. Practic am devenit o componentă nu a ideii, ci a idioțeniei naționale.

Mi-au mai rămas totuși foarte puține lucruri în care cred, foarte puține lucruri pe care le iubesc și foarte puține lucruri în care pot decide și nu mă refer la cele pe care le avem cu toții, sau ar trebui să le avem: Dumnezeu, Familia și Viața. Intrat în acest turn al aleșilor mici și mari mi-au mai rămas: convingerea că pot îndeplini dorințele celor care m-au votat, dragostea față de comună și hotărârile asumate pentru atingerea obiectivelor promise.

Sunt adeptul normei de acțiune că alesul trebuie să rămână înscris în partidul care a stat alături de numele lui în chenarul buletinului de vot, pe toată durata mandatului. Atenție însă, toți aleșii, nu numai cei locali! Este mai strigătoare la cer decât urletul turnului Babel, mizeria traseismului parlamentarilor, adică a celor care cu adevărat au putere de decizie asupra cetățenilor, în fața căreia migrația unui primar, mai ales din mediul rural, pălește considerabil! Cetățeanul român care votează nu mai înțelege în scurt timp de la alegeri ce partid sau alianță îl conduce, deși s-a bucurat sărmanul de clasamentul rezultatelor finale și a crezut într-o schimbare în bine a vieții. În schimb, cetățeanul român care a înțeles, nu mai vine niciodată la vot!

Conform aceluiași principiu pe care-l susțin, nu sunt și nu pot fi de acord nici cu ordonanța celor 45 de zile care dau posibilitatea aleșilor locali să zboare către alte zări „ce vor râde mâine la soare”! Până la urmă totul este mizerie, de ce să schimbăm cotețul?

În fine, vreau să fac totuși distincția între a rămâne înscris și a fi fidel, smerit, câine credincios, slugarnic, partidului. Până la urmă jertfa din decembrie ’89 a fost chiar împotriva partidului care impunea, ordona, silea, supunea! Personal am fost, sunt și voi fi un „nealiniat” al ordinelor politice pe care nu le agreez. Nu pot accepta să plec capul și să votez după cum îmi indică partidul și mai mult, să mă mint și să mint la rându-mi în colectivitate, că ne va fi mai bine în acest viitor incert! Dar dacă în democrația contemporană trebuie să execuți necondiționat ordinele partidului, este firesc ca nesupunerea să fie pedepsită cu excluderea, iar asta este altceva!

Așa că revin la lucrurile care mi-au mai rămas:

1. Sunt total obiectiv și nu pot fi contrazis de nimeni când spun că în ultimii doi ani s-a reușit creearea unei structuri a investițiilor teritorial integrate, unice la nivel național, care aduce județului Tulcea suportul financiar al tuturor componentelor edilitare de care are nevoie și Comuna Luncavița. Este pentru prima dată când există resurse ca școlile să fie reparate, canalizarea să fie extinsă, drumurile să fie asfaltate, fără a mai intra în competiție cu restul țării, deși acestea sunt condiții elementare ale civilizației, care ne trebuiau asigurate de foarte mulți ani! Da, cred că pot îndeplini năzuințele celor alături de care locuiesc!

2. Sunt convins că foarte mulți aleși locali își iubesc localitățile, iar eu sunt unul dintre ei și nu mă interesează reacția celor care nu cred asta, deoarece eu știu că lângă familie și prieteni este și Luncavița. Pentru ea, atât timp cât am onoarea de a putea, voi face, chiar dacă presiunea turnului Babel este de nesuportat. Dar este atât de antidepresiv rezultatul favorabil al unui nou proiect pentru comună, încât se merită și cel mai mare stres posibil!

3. Sunt conștient că meritul principal al existenței singurului ITI din România, al celor peste 1,3 miliarde de Euro ce rămân în județul Tulcea, dintre care o parte din ei și în comuna Luncavița, este a președintelui Horia TEODORESCU, cel care a convins decidenții centrali să se aplece și asupra acestei zone, poate cea mai sărăcă și mai năpăstuită din țară, cu oameni uitați printre ape și stepe, care nu pot nici întrezări și nici ajunge la lumina oferită de un loc de muncă, de un trai mai bun. Nu vreau să se piardă această oprtunitate unică. În concluzie, îmi asum hotărârea de a-l sprijini la alegerile prezidențiale 2014 și de a-l vota pe candidatul Partidului Social Democrat, Victor PONTA.

Iar dacă alianța din care fac parte acum, fără voia mea, mă va considera un proscris, e dreptul ei să mă condamne. De-a lungul timpului aș fi putut aspira și eu, cu certe reușite, la un „cumul politic” în interes propriu. M-aș fi putut transforma în „primarul politician”, dar am refuzat fiecare propunere în parte, deoarece eu îmi doresc să fiu doar un fruntaș în satul meu și nimic mai mult. Garantez că am puterea de a renunța atunci când nu voi mai putea realiza fapte pentru Comuna Luncavița.

Voi vota Victor PONTA!“

 

Ștefan ILIE,

PRIMARUL COMUNEI LUNCAVIȚA

COMUNICAT DE PRESA