Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

La deschiderea anului școlar 2014-2015 de la școala „Constantin Brâncoveanu“ au participat, alături de colectivul școlii, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Prea Sfinția...

La deschiderea anului școlar 2014-2015 de la școala „Constantin Brâncoveanu“ au participat, alături de colectivul școlii, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Prea Sfinția Sa, Visarion, Episcopul Tulcii, inspectorul general Dumitru Damian, primarul Georgian Caraman.

După ce directorul școlii, Dumitru Budea, le-a urat copiilor mult succes în activitate, președintele Consiliului Județean a continuat ideea, amintindu-le celor prezenți că educația este un element definitoriu pentru conturarea unui viitor strălucit.

„Pentru munca pe care dumneavoastră, cadrele didactice, o depuneți zi de zi, pentru modul în care reușiți să învățați, să educați, să formați elevi, caractere, oameni, vă mulțumim și vă suntem profund recunoscători“, a adăugat președintele Teodorescu celor prezenți la deschiderea anului școlar.

Jumătate de secol de existență a școlii

Anul acesta are o semnificație importantă pentru comunitatea din Babadag : școala gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ (de pe strada Heracleea din localitate) împlinește 50 de ani de existență.

„Anul acesta este anul Brâncoveanu“, a precizat Prea Sfinția Sa, Visarion Bălțat, insistând asupra semnificației pe care o au sfinții Brâncoveni pentru creștinătate.

„Este un moment deosebit pentru elevii acestei școli, pentru cadrele didactice, pentru tot cea ce înseamnă învățământ în Babadag: în 2014 se împlinesc 50 de ani de existență a școlii gimnaziale din Babadag. La acest moment aniversar, vreau să le urez profesorilor, elevilor, tuturor celor care activează în Școala Gimnazială  „Constantin Brâncoveanu“ mulți ani înainte, cu multe succese și cu rezultate pe măsura muncii dumneavoastră!“, le-a urat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, celor prezenți la deschiderea anului școlar.

În acest sens, în cursul zilei de luni, imediat după deschiderea oficială a anului școlar, PS Visarion, împreună cu președintele Horia Teodorescu și cu inspectorul general Dumitru Damian au dezvelit o placă omagială.

La școala generală „Constantin Brâncoveanu“ din Babadag predau 30 de cadre didactice și învață aproximativ 400 de elevi (de la preșcolari până la elevi de clasa a VIII-a).