SECRETARA PICU ŞI MECANISMUL HOŢIEI, ÎN ATENŢIA PROCURORILOR TULCENI!
ActualitateDezvaluiri 18 iulie 2014 D.C.
O nouă plângere penală împotriva numitei Picu Alina, secretara Primăriei Sulina, pentru hărţuire, fals în înscrisuri, abuz de funcţie vătămarea intereselor personale cauzate prin infracţiune, a fost depusă la Parchetul Tulcea.
Reclamantul, Băjenaru Aurel, acţionar unic al SC ZDF SRL, explica mecanismul fraudei prin care a ajuns să îşi cumpere de două ori spaţiul în care funcţionează societatea pe care o administrează!
„Sediul societăţii SC ZDF COM SRL a fost obţinut în anul 1999 prin licitaţie de la SPLGC (comunale) Sulina, comunalele se aflu în subordinea Primăriei Oraşului Sulina.
Spaţiul pe care l-am licitat a avut ca obiect realizarea unei pensiuni restaurant. În amenajarea acestui spaţiu am investit circa 100.000 de dolari din care 20.000 obţinuţi printr-un proiect PHARE pentru dezvoltarea turismului.
Trei ani mai târziu, pe data de 18 februarie 2002, doamna Perussic Flavia, în baza Legii 10/2001 solicita restituirea imobilului din stradă a – I- a, 190 B. Deci imobilul licitat de mine teren +construcţie în suprafaţa de 310 metri pătraţi pentru realizarea pensiuni. Jurista Primăriei Sulina, Picu Alina, redactează Dispoziţia nr 163/18.05.2002 pe care Primarul oraşului o semnează de restituire în natură a imobilului de pe stradă a I a nr .190B, adică cel licitat şi care avea în suprafaţa 310 metri pătraţi.
Din acest moment se produce falsul în înscrisuri pentru că Dispoziţia nr 163/18.05.2002 conţine în loc de 310 mp numai 170, 88 metri pătraţi. Cu mai puţin de 166,52 metri pătraţi. Suprafaţa de 310 metri pătraţi este consemnată la Oficiul de Cadastru Tulcea în Fişa bunului imobil nr 1941/20.03.2001.
Poate vă va surprinde, dar din suprafaţa totală de 310 metri pătraţi, respectiv 64, 12 metri pătraţi au ajuns în proprietatea nimeni altei decât funcţionarei publice a primăriei Sulina Picu Alina”.
MECANISMUL FRAUDEI
„Pentru a înţelege mecanismul fraudei, iată ce s-a întâmplat. Clădirea se afla în gestiunea Comunalelor, aflată în subordinea Primăriei locale (acum ASPL prin decizia CL nr.111/29.07.2010), spaţiul era intabulat integral în clădirea licitată de mine pe adresa mea. Având acces la informaţiile din Primărie şi posibilitatea de a lucra pe documente, a modificat actele de intabulare şi a scos spaţiul din intabularea reală pe care şi l-a însuşit în folos propriu, vândut apoi Comunităţii Elene cu 60.000 euro.
Falsurile continuă, este schimbată identitatea imobilului printr-o inginerie de inversare a literelor 190A –190B. La data retrocedării adresa imobilului era 190 A- clădirea prin vechimea ei fiind declarată bun de patrimoniu că monument istoric. Acest lucru rezultă din
Lista Monumentelor istorice ale judeţului Tulcea apărută în Monitorul Oficial al României, partea a I a, nr 646/16.07. 2004 şi nr.996bis/10.11.2005.
Falsul este confirmat în adresa trimisă de primăria Sulina firmei de avocatură antamata de doamna Perussic Flavia, firma cu numele „Tuca, Zbârcea & asociaţii”. În documentul respectiv clădirea nu mai figurează că Monument istoric deşi este la numărul 190B şi nu există identitate între 190A. CP.Art.298, 299 Anexă.
Am precizat mai sus că, Certificatul de adresa emis de aceiaşi Primărie nr.4861/17.11.2009, declară că imobilul are adresa 190 A. Toate aceste schimbări ilegale de adresa sunt opera şi interesul personal al doamnei funcţionar public Picu Alina care şi-a însuşit suprafaţa unui apartament din spaţiul respectiv.
Retrocedarea făcută de Primăria Sulina sub patronajul funcţionarei publice Picu Alina nu s-a făcut în condiţiile respectării legii tocmai pentru a comite furtul de spaţiu.
Decretul nr 111/1951 art.1 aliniatul d, stipulează că Titlul de proprietate (la vremea respectivă) este hotărâre judecătorească definitivă. Anexă
Punerea în posesie a spaţiului să făcut ignorând legea de Picu Alina, care l-a dezinformat pe primar referitor la procedură, punerea în posesie trebuia făcută de primăria Sulina, normal, legal şi firesc printr-o hotărâre a Tribunalului/Judecătoriei Tulcea pentru că imobilul în cauză a intrat în patrimoniul primăriei Sulina prin hotărâre judecătorească proprietara fiind debitoare şi nu prin Decizie a Comitetului executiv al Sfatului local Sulina.
Am solicitat în scris de mai multe ori să-i fie adus la cunoştinţă situaţia adreselor aceluiaşi imobil. Din răspunsul primit rezultă că acestea au fost trucate în permanentă din interesul doamnei funcţionar public cu titlul de secretar Picu Alina care deţinea perete în perete, cu pensiunea mea, suprafaţa însuşită ilegal”.
AMENINŢĂRI ŞI RĂZBUNARE DIN SEDIUL PRIMĂRIEI
Împotriva mea s-a declanşat un adevărat război de ameninţări după ce am depus cererea înregistrată cu numărul 5752/23 .11.2006 prin care am solicitat cumpărarea terenului lipit de imobil ne retrocedat (în spatele clădiri).
Motivul este unul simplu – doamna secretar Picu Alina dorea să-l achiziţioneze dânsa pentru ai creşte valoarea spaţiului pe cărel deţinea, spaţiul vândut apoi pe suma de 60 000 euro Comunităţii Elene din Sulina.
Răzbunarea funcţionarei nu se opreşte aici şi în anul 2007 solicit să-mi fie atribuit prin negociere directă suprafaţa de 58.50mp a terenului din fata pensiuni-teren lipit de clădire, doamna Picu Alina a scos la licitaţie terenul lipit de clădire, fără logica normală, numai ca să se răzbune.
Cele invocate în prezenţa plângere penală poate fi susţinută cu acte doveditoare şi martori, în plus tot mecanismul hoţiei se regăseşte în actele din Primărie pe care le-am invocat care se găsesc parţial în anexă. Îmi pun speranţa în justeţea şi integritatea justiţiei pentru că Sulina numai este condusă după Lege ci după legea voinţei unor persoane cu interese personale.
Doamna Prim Procuror cu respectul cuvenit funcţiei şi atribuţiunilor dumneavoastră vă rog să dispuneţi începerea urmăriri penale pentru comiterea faptelor penale invocate a doamnei secretar Picu Alina şi trimiterea acesteia în judecat” se precizează în plângerea penală depusă de reclamant.