Senatorul Motoc vrea ca 2014 să fie „Anul României curate”

Senatorul Octavian Motoc

Senatorul Octavian Motoc

Senatorul liberal Octavian Motoc este in continuare unul dintre cei mai activi parlamentari tulceni. Conform paginii oficiale a Senatului Motoc este semnatarul a 19 iniţiative legislative şi noua interpelări, plus patru declaraţii politice şi doua interpelări adresate premierului Ponta, per ansamblu luând deja cuvântul de 35 ori în plen.

Recent senatorul liberal i-a propus premierului Ponta ca anul 2014 să fie declarat „Anul României curate”: „Avem o problemă cu curățenia. Cum treci granița, dinspre Ungaria șanțurile sunt pline de sticle, PET-uri și ambalaje, ca într-una dintre cele mai sărace și necivilizate țări africane (…) Peste tot, pe marginea drumurilor, de-o parte și de alta a căii ferate, în centrul și la marginea orașelor, pe câmpurile de la țară altădată nealterate de deșeuri, pe lacurile de acumulare, pe Dunăre și afluenții ei, de multe ori folosiți, imediat după lăsarea nopții, ca groapă de gunoi ad-hoc, domnesc gunoaiele”, spune senatorul PNL.

“Stimate domnule Prim-Ministru, nu vreau ca interpelarea mea să fie considerată un simplu demers politic populist sau o încercare de a atrage atenția asupra persoanei mele, așa cum foarte mulți ar fi tentați să o facă. Este doar un strigăt de disperare al unui cetățean român ce dorește să trăiască într-o țară curată”, scrie Octavian Motoc.

Senatorul liberal îi cere premierului măsuri mai drastice decât în Codul Rutier.

“Trebuie să dați un semnal chiar dumneavoastră, de la înălţimea celei mai importante funcții în Executivul țării. Ar fi bine să cereți ministerelor de resort, dar nu numai lor, să pregătească un pachet legislativ, poate mai dur chiar, în zona de sancțiuni, decât codul rutier înaintat spre dezbatere publică în lunile precedente (…) N-ar strica ca și cei din administrația publică locală să fie treziți din letargia intereselor lor de a-și conserva voturile, cerându-le și lor implicare mai mare și intransigență în sancționarea contravențiilor în domeniu. Și poate, nu în ultimul rând, ar trebui să transmiteți un semnal în zona educației, unde se află rădăcina răului, a mizeriei în care trăim”, crede Octavian Motoc.

Octavian Motoc îl roagă pe premier să iasă la TV, la o oră de maximă audienţă, să dea semnalul.

“Vă adresez rugămintea de a identifica o soluție media prin care să ieșiți la o oră de maximă audiență, pe toate televiziunile și să declarați anul 2014 «ANUL ROMÂNIEI CURATE», care poate fi declicul unui proces mai amplu de curățenie morală a țării”, îi mai spune premierului Octavian Motoc.