Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

TULCEAN TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A. TULCEAN TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A.
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 322/VIII/3 din 31 martie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au... TULCEAN TRIMIS IN JUDECATA DE D.N.A.

dnaÎn cauza mediatizată prin comunicatul nr. 322/VIII/3 din 31 martie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
ȘAMATA PANAIT, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Tulcea – Centrul Local Baia, în prezent director executiv adjunct A.P.I.A. Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,
– fals intelectual.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2012, inculpatul Șamata Panait, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere 10 înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.
De asemenea, în același context, inculpatul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea – Centrul Local Baia.
Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012.
Aceste demersuri ale inculpatului Șamata Panait au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de inculpatul Șamata Panait, la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.